Grab a Bottle - tre goda rysare till hallo-vin - WineTable

Grab a Bottle - tre goda rysare till hallo-vin

Linda Pérez Chefredaktör och vinskribent

Halloween, eller får man säga hallo-vin? Dimman smyger in över trädgårdarna, facklorna flammar, buset står runt husknuten och de blodröda vinerna snurrar. Mörkrädd? Vi listar tre flaskor att grabba tag i.

Montes Alpha Pinot Noir 2018, Chile, Aconcagua, nr 2721, 149 kr

Helgens flirtigaste gäst är bärigt parfymerad med mjuk ton av ceder, finstämd fräschör och leendet nära till hands. Du föredrar den någon sval, i stor rund kupa. Som en liten värmare till eftermiddagens svamptoast, eller till söndagens mustiga pumpasoppa med sting från ingefära.

 Château Bouscassé 2016, Frankrike, Madiran, nr 2204, 159 kr

En självsäker sydfransos som engagerar sig i varenda diskussion. Här finns frukt med pepprig attityd, men också ödmjukhet genom inbjudande balanserade tanniner och charm. Mycket hallo-vin för pengarna, dessutom synnerligen lagringsdugligt. I helgen korkar du dock upp, häller i stor kupa och serverar till festens Côte de Boeuf serverad med hasselbackspotatis, tomatsallad och dijon.

 Meinklang Pinot Noir 2019, Österrike, nr 75093, 129 kr

När buset svept förbi och godisskålarna är tomma är det bara plocka fram vuxenchokladen och sjunka ner framför elden med ett gott glas pinot. Jag laddar vinylen med gammal god soul, plockar fram en sval flaska österrikisk pinot ur vinkylen, drar fram avecvagnen för dem som vill och så myser vi vidare in i alla helgons afton. Vinet doftar höst i all sin charmiga blåbärsfrukt och kryddiga struktur.

Mer Grab a Bottle:

Tre tjusiga vinfynd

Tre prisvärda rödviner

 

 

 

 

 

 

 

 

Se våra klipp från YouTube

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.