Det pyser och bubblar bland plommon, vindruvor och äpplen

På en dryckesresa i Estland serveras ett ljuvligt mousserande vin gjort med den traditionella metoden på något så otraditionellt som rabarber. Samtidigt, i New York, importeras allt mer fruktvin till stadens vinbarer och den betydelsefulla vinskribenten Jancis Robinson skriver upp svenska cider och fruktvins producenten Fruktstereo - det är hög tid för nya trendiga fermenteringar.

Nej tack till matfestival med bara män!

Män, män, män, män, män, män, män… Någon som tycker det här är kul att läsa? Det är ännu tråkigare att bli inbjuden till matfestival där alla kockar är vita män. Wine Tables krönikör Anna Norström har börjat bojkotta – och uppmanar kockar att göra detsamma.

Nyprovat - "salta stenar och bad i kalla hav"

Mammon, Bacchus, Venus... kärleken till vinet kostar en förmögenhet, iallafall om man ska försöka hålla jämt tempo med de tillfälliga lanseringarnas magnifika utbud. Novembers andra släpp bjuder på idel godbitar, från sirliga mousserande via krispiga vita och murriga röda till något sött och något starkt. Pär Strömberg har provat det mesta och valt ut det bästa, och det är mycket denna gången...

Lilla romskolan, del 3: Rom och lagring

Mångfacetterad – från vit till mörk, från ung till vällagrad – och smakrik med en rik palett av nötter, muscovado, choklad och vanilj. I del tre av Lilla romskolan grottar vi ner oss i lagringens betydelse för romens smak.

Nyprovat - "lätt som en nattfjäril"

Vi är inne i november och den första lanseringen av tillfälligt sortiment på Systembolaget sker nu återigen på en fredag. Fortsättningsvis kommer det också så förbli. Pär Strömberg har i glappet mellan provningarna sett till att prova det mesta och valt ut det bästa, trots att flertalet viner saknats. Håll till godo - drick mindre men bättre!

Grab a Bottle - tre ostviner

Vin och ost är ju en riktigt härlig pulshöjare, men ett fel många gör är att de väljer ett rött vin till osten. Häng med Pär Strömberg och Grab a Bottle på Systembolagets fasta hylla till de godaste av ostar.

Köpenhamns 9 bästa bites just nu

Det snackades om att det nordiska köket var på upphällningen. Tji fick de smakdomarna när danska Noma för femte gången tog plats som världens bästa krog på listan 50 Best Restaurants härom veckan. Wine Tables Anna Norström tog tåget till världens hetaste krogstad just nu, Köpenhamn.

Bus, godis eller Hello-Vin?

Halloween står för dörren och när ungarna kutar runt och skrämmer vettet ur folk på jakt efter godis så dukar vår gode Maja Berthas upp vinbordet med både gott i glas och på tallrik. Till det får ni dessutom en liten historielektion, trick or treat gott folk!

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.