Pizza och fredagsbubblor

Rodrigo Pérez Kock, kulinarisk kreatör

Tarte Flambée med mangold – nygräddad, toppad med krispigt grönt och perfekt smältande ost. Här är ett försvinnande gott recept till bubblande fredagskänslor.

Ingredienser – 8 mellanstora pizzor 
500 gr ost (riven)
5 dl gräddfil
500 gr mangold (strimlad)
1 klyfta vitlök (pressad)
4 dl ärtor (frysta går fint)
1 st fänkål
1 kruka persilja
Salt och svartpeppar
Citron
Olivolja
Deg
10 gr jäst
10 gr salt
380 gr mjölk
480 gr mjöl
Så gör du
1. Knåda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i minst 1h gärna längre.
2. Dela upp degen på 8 lika stora bullar, kavla ut tunna pizzor på bakplåtspapper.
3. Stryk ett tunt lager med gräddfil på den utkavlade ”pizzabotten”. Strö på generöst med ost.
4. Blanda mangold med lite olivolja och vitlök, och lägg på ett tunt lager på pizzan. Strö på lite ärtor.
5. Baka av pizzan på 250 grader 3–5 min tills den känns klar.
6. Hyvla fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel.
7. Skölj i kallt vatten så att den blir lite krispig.
8. Smaka upp fänkålen med olivolja, citron, salt & peppar.
9. Plocka persilja och toppa pizzan när den kommer ut ur ugnen.
10. Skär tunna slices, häll upp ett glas bubbel och njut!

I glaset

Clotilde Davenne Brut Extra, Frankrike, Bourgogne, nr 7725, 150 kr

Pizza blir det än mer av under nästa vecka, då Andreas Grube och Maja Berthas korkar upp till provning på temat Pizza och Vin. Nygräddat, ljuvligt rött och läckert bubbligt. Läs mer och anmäl dig här!

Du missar väl inte dessa godingar


Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.