Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Sommarfestens godaste tilltugg

Nu är de ljusa festernas tid. Det bubblas, minglas, firas och hyllas. Därför sätter vi rosa bubblor på vinbordets mitt och därtill har vi lagat tre försvinnande goda munsbitar. Inspireras och njut!

I glaset: Rotari Rosé 2013, nr 7701 & 125 kr

Grön sparris med fläder
4 personer

Ingredienser
8st stora gröna sparrisar
0.5 dl majonnäs
½ haloumi
1 kvist fläderblommor
1 msk olivolja till stekning
Salt

Så gör du
1. Skölj sparrisarna och dela i 2 bitar, (ta bort den nedersta träiga delen)
2. Hetta upp en panna tills den är riktigt varm.
3. Ringla olivolja över sparrisarna och stek hastigt (ca 1 minut) på hög värme i den varma pannan med en aning salt. Skaka inte runt sparrisarna allt för mycket utan se till att de får en fin, nästan sotad yta och fortfarande är krispiga.
4. Lägg ut sparrisarna på en tallrik och låt svalna.
5. Spritsa majonnäs över sparrisen. Strössla lite fläderblommor och till sist riv halloumi på ett fint rivjärn över sparrisarna – som ett vackert snötäcke. Tips! När flädern blommat ut byt ut mot gräslöksblommor.

Rökt lax med pepparrot och forellrom
4 personer

Ingredienser
150 g rökt salmalax
1 msk forellrom
2 tomater 1 röd 1 grön
1 kruka gräslök
1 bit pepparrot
½ citron
2 stänk tabasco
Salt & svartpeppar
Olivolja

Så gör du
1. Skär lax och tomater i ca ½ cm skivor eller små munsbitar.
2. Arrangera båda i en liten halvdjup skål per person eller på ett fat för att dela.
3. Toppa med forellrom, finskuren gräslök och några riv pepparrot.
4. Blanda dressing på olivolja, citron, tabasco, salt & peppar för att ringla över cirka en matsked per skål precis innan servering.

Svensk sommar på matjessill
4 personer

Ingredienser
8 medelstora potatisar (mandel- eller färskpotatis)
1 burk matjessill (125gr sill)
1 dl gräddfil (gärna hängd i kaffefilter ett par timmar för fastare konsistens)
1 citron för zest
1 kruka dill (till kokning och topping)
Salt till potatiskokning

Så gör du
1. Koka potatisen i rikligt saltat vatten med dillstjälkar, tills de är precis färdigkokta.
2. Låt de svalna, under tiden skär sillen i små skivor, plocka några dillvippor.
3. Dela potatisen på mitten och skär av en liten bit av botten så att den står stadigt.
4. Lägg en klick med gräddfil på potatisen följt av ett par bitar sill, och några dillvippor.
5. Avsluta med att raspa över citronzest för härlig fräschör.