Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Meinklang Pinot Noir 2018 Frukten av ekologisk odling och biodynamiska principer
Produkttyp Rött vin
Land/Region Österrike
129,-
12%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Meinklang Pinot Noir 2018

Frukten av ekologisk odling och biodynamiska principer


I samarbete med Fields Wine Company

På mineralrika, vulkaniska jordar i Burgenland mognar druvorna till en av de allra godaste ekologiska nyheterna just nu – Meinklang Pinot Noir. Familjen Michlits driver sitt jordbruk enligt biodynamiska principer som följer den strikta certifieringen Demeter, vilken garanterar att vinet tillverkas i samklang med naturen. Här främjas mångfald bland såväl växtlighet som djur där kor, grisar, hästar och hönor lever tillsammans med vinodlingarna.

Meinklang Pinot Noir 2018 har en stor inbjudande doft med toner av blåbär, körsbär, viol, en tydlig men mjuk kryddighet och mineralisk sälta. Fattonerna från ett år på ekfat är vackert integrerade i vinet. Det här är helt enkelt ett balanserat vin med stor finess, god struktur, inbjudande fräschör och ett stilrent avslut. Årgång 2018 var gynnsam och kännetecknas av generösa, tillgängliga viner. Fint att lagra i ett par år, eller njuta i dag till höstens goda rätter på grönsaker och/eller ljust kött.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.