Sauvignon Blanc de Lurton 2019 - WineTable

Sauvignon Blanc de Lurton 2019

Om kärleken till sauvignon blanc och konsten att ta tillvara på var plats genom ett vackert vin med god fräschör och fin finess


I samarbete med The Wineagency

Känsliga och delikata. Vackra aromatiska viner med stor finess. Så beskriver François Lurton druvan sauvignon blanc från Bordeaux. François är ett stort namn i vinvärlden, inte minst tack vara sina framgångar med just druvan sauvignon blanc (som till exempel med storsäljaren Les Fumées Blanches). François är född och uppvuxen på sin familjs vinslott Bordeaux. Han följde historiska fotspår, tog del av ovärderliga lärdomar, gav sig ut i världen och skapade ett unikt perspektiv av världens vinframställning.

Till Sauvignon Blanc de Lurton växer sauvignon blanc på jordar som till störst del består av lera och kalksten. Druvskalen får jäsa tillsammans med sin must i ungefär ett dygn, för att därefter jäsa vidare på ståltankar. Slutligen vilar vinet en stund på sin jästfällning.

Resultatet är ett friskt och vackert balanserat vin med läskande toner av krusbär, svarta vinbärsblad, färska örter och citrus. Det här är ett vin för njutningsfyllda dagar i trädgården – servera till nygrillade skaldjur med krispiga primörer. Eller till färska getostar med fröknäcke och blomsterhonung. Trevlig sommar!

Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 99,-