Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2017 - WineTable
Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2017 Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur med delikata toner av mörka körsbär, björnbär, choklad, kryddor och fat.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
Alkoholhalt 15%
Ekologiskt NEJ
Pris 239,-

Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2017

Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur med delikata toner av mörka körsbär, björnbär, choklad, kryddor och fat.


I betalt samarbete med The Wineagency

Omgiven av cypresser, olivträd, gamla vackra stenmurar och fina vingårdar ligger Villa Giona, en av Venetos vackraste egendomar. Salvaterra står för att bevara och ta hand om de unika egenskaperna som regionens jord erbjuder. Detta med ledord som kärlek, respekt, passion, stolthet, arbete, tålamod, förväntan och kreativitet.

Amarone della Valpolicella Antica Vigna 2017 är en förstklassig amarone. Ett vin som bjuder ett enastående fruktigt djup och en exklusiv struktur med delikata toner av mörka körsbär, björnbär, choklad, kryddor och fat. De tre klassiska amaronedruvorna corvina , corvinone och rondinella plockas från fyra växtplatser. Druvorna torkas i fyra månader innan pressning, för att doft och smak ska koncentreras. Därefter lagras vinet på ekfat i fyra år. Det här är en förträfflig följeslagare till såväl lagrad parmesan som till grillad entrecôte med salviasmör och panzanella – en italiensk tomat och brödsallad.

Om producenten

Antica Vigna framställs av familjen Furia som med mer än trettio års erfarenhet driver egendomen Salvaterra i San Pietro in Cariano, i hjärtat av vinregionen Valpolicella. Odlingen sker med största hänsyn tagen till miljö och natur, vilket närmast är självklart med tanke på namnet Salva Terra – rädda jorden. Ansvarig vinmakare är Beppe Caviola som för några år sedan utsågs till ”Winemaker of the Year” av den prestigefyllda italienska vinguiden Gambero Rosso.

Du missar väl inte dessa godingar