Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

rött vin barolo
Barolo Albe G.D. Vajra 2018 Albe – en italiensk soluppgång
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
Alkoholhalt 14,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 279,-
Artikelnummer 2398

Barolo Albe G.D. Vajra 2018

Albe – en italiensk soluppgång


I samarbete med Moestue Grape Selections

Albe betyder soluppgång på italienska, och det här vinet görs på druvor från högt belägna vingårdar – mellan 380 och 480 meter över havet – där de böljande kullarnas form gör att man får uppleva soluppgången inte mindre än tre (!) gånger. 

Givetvis är det nebbiolo som är druvan här, och Barolo Albe G.D. Vajra kännetecknas av en silkig finess där hallon, rosor och körsbär möter sandelträ, svart te och aningen kanel. Och visst finns det klassiska bettet i tanninstrukturen men samtidigt är de snyggt polerade och integrerade, vilket gör att det här är ett vin som definitivt kan njutas redan idag.

Slå upp vinet i stora kupor och låt aromerna blomma ut i glaset medan du slänger ihop en krämig svamprisotto eller lägger en entrecote i grillpannan. Får gärna drickas hyfsat svalt, runt 15-16 grader.

Om producenten

G.D. Vajra är en familjeägd firma som drivs av paret Aldo och Milena Vajra. Idag är även deras tre barn Giuseppe, Isidoro och Francesca inblandade i arbetet. Sedan 2009 är familjen också inblandade i driften av den lilla egendomen Luigi Baudana i Serralunga d’Alba.