Benanti Etna Bianco 2018

MEDELHAVSKÄNSLOR –  Friskt vitt från Etna till pizza med sardeller


Citronzest och rökpustar från det mullrande berget Etna, på Sicilien. Smaka på en förföriskt fruktig och mineralsalt Etna Bianco från bröderna Antonio och Salvino Benanti. Här växer den inhemska druvan carricante på sandiga vulkanjordar belägna på vulkanen Etnas sluttningar upp till 900 meter över havet. Vilket ljuvligt vin att korka upp, om inte till skaldjur så till en havssalt pizza. Byt tomatsåsen mot crème fraiche som du blandar med riven vitlök och ett par droppar citron. Bred ut över bottnarna och toppa med det du tycker om, jag väljer mozzarella, sardeller, rivet citronskal, mild chili och svartpeppar. När pizzan är färdiggräddad – på med ruccola, ringla en god olivolja och fram på bordet, fyll på glasen och njut medelhavets salta friska vibbar!

I skrivande stund finns också hela fyra flaskor (!) av Benantis röda vin (95445, 169 kr) kvar att fynda på Systembolaget. Ett rödbärigt friskt vin som du gärna får lufta en stund innan servering till pizza, charkuterier, kyckling…

Smaklig Spis!
Linda Pérez

Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Sicilien
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 199,-