Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Benanti Etna Bianco 2018 Friskt vitt från Etna till pizza med sardeller
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Sicilien
199,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Benanti Etna Bianco 2018

Friskt vitt från Etna till pizza med sardeller


Citronzest och rökpustar från det mullrande berget Etna, på Sicilien. Smaka på en förföriskt fruktig och mineralsalt Etna Bianco från bröderna Antonio och Salvino Benanti. Här växer den inhemska druvan carricante på sandiga vulkanjordar belägna på vulkanen Etnas sluttningar upp till 900 meter över havet. Vilket ljuvligt vin att korka upp, om inte till skaldjur så till en havssalt pizza. Byt tomatsåsen mot crème fraiche som du blandar med riven vitlök och ett par droppar citron. Bred ut över bottnarna och toppa med det du tycker om, jag väljer mozzarella, sardeller, rivet citronskal, mild chili och svartpeppar. När pizzan är färdiggräddad – på med ruccola, ringla en god olivolja och fram på bordet, fyll på glasen och njut medelhavets salta friska vibbar!

I skrivande stund finns också hela fyra flaskor (!) av Benantis röda vin (95445, 169 kr) kvar att fynda på Systembolaget. Ett rödbärigt friskt vin som du gärna får lufta en stund innan servering till pizza, charkuterier eller kyckling

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.