Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Bolla Le Poiane Amarone 2014 En klassisk amarone med fruktdriven energi och finstämd finess
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 7021501
259,-
15%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Bolla Le Poiane Amarone 2014

En klassisk amarone med fruktdriven energi och finstämd finess


Bolla Le Poiane Amarone 2014 formas av omsorg och passion där tid och energi ger ett fulländat resultat. Druvorna corvina, corvinone och rondinella handplockas för att torkas i tre månader. Genom torkning koncentreras druvmusten. Skalen vilar med musten en stund under jäsningen. Vinet lagras på små ekfat i minst två år för att sedan ta plats på franska barriquer under 18 månader och slutligen i fyra månader på flaska. Behållningen är ett vin med rik koncentration och finessrika nyanser som ger toner av mörka saftiga körsbär och plommon varvat med mörk choklad och läcker kryddighet. Det här är en lika svårslagen match till smakrika rätter av lamm, nöt och vilt som till en fin bit lagrad hårdost.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Just nu säljs årgång 2014 av Bolla Le Poiane Amarone i alla Systembolagets butiker. Så småningom går vi över till 2015, vilken beskrivs av vinmakare Christian Zulian som en årgång av mycket hög kvalitet. Efter en varm växtsäsong plockades amaronedruvorna i mitten av september. Fullt mogna, friska, fulla av färg, balanserade och rika på smak. Druvorna har torkats under idealiska förhållanden vilket ger djup koncentration och vacker smakutveckling. I vinkällaren tillämpas alltid minimal inblandning – corvina, covinone och rondinella får tala för sig själva och för sin vackra växtplats.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.