Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

cavaaurelia_vintips
Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva 2017 Biodynamiskt och bubblande vackert hantverk till svårslaget pris
Produkttyp Mousserande
Land/Region Spanien, Cava
NR 7923
159,-
12%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva 2017

Biodynamiskt och bubblande vackert hantverk till svårslaget pris


”Det här är ett vin från ett mycket speciellt område där vi såväl bevarar våra förfäders långvariga traditioner som tänker fritt och innovativt. Att producera exceptionella cavas och viner är vårt mål”, säger Olivia Junyent som hör till tredje generationen att driva Castell d’Age.

Cava Aurèlia Brut Nature Gran Reserva 2017 är en cava utöver det vanliga. Ett ekologiskt och biodynamiskt vin vars vackra och naturnära hantverk bubblar upp i det mest tilltalande av smaker där toner av brioche och rostade nötter möter krispigt äpple, citrus och mineral. Cava Aurèlia har fått sitt namn från Olivias farmor. Vinet tillverkas på xarel-lo 40 %, macabeu 40 %, parellada 10 % och chardonnay 10 %.  Gran Reserva innebär tre års lagring på jästfällning och Brut Nature står för att ingen dosage tillsätts – Cava Aurèlia har under tre gram socker per liter.

Ett läckert vin som förgyller alla goda stunder. Servera till salta tapas och rätter på fisk och skaldjur. Nu till vinter föreslår vi skaldjur marinerade i ingefära, chili, vitlök och lime. Ställ en het panna på grillen, i med skaldjuren, njut av dofterna och servera!

Om Castel d’Age

Castel d’ Age bygger på historien om tre generationer av starka kvinnor; mormor, mor och dotter. Födda i Katalonien men med schweiziska kopplingar. Förenande av egenskaperna hos deras symbol, en grip.

Gripen var en mytologisk varelse, halvt örn och halvt lejon. Kung av himlen liksom av jorden. Gripen är också symbolen för Castell d’Age. Egendomen som bygger på kvinnor, gudar och goda viner.

Det var gudarna som bestämde sig för att placera Castell d’Age i Alt Penedès. På södra sluttningen av det mystiska, heliga berget Montserrat i den lilla byn La Beguda Baixa.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.