Château Bonnet Blanc 2020 - WineTable

Château Bonnet Blanc 2020

Ett friskt och vackert aromatiskt fynd från Bordeaux!


I betalt samarbete med Tryffelsvinet

Les Vignobles André Lurton är en av de största vinegendomarna i Bordeaux och ett fullfjädrat familjeföretag. Företagets grundare, André Lurton, är först och främst en vinmakare. Närmare 70 år spenderat han i sina vingårdar, med att kärleksfullt skydda och ta hand om vinrankorna och dess natur. Sedan 2019 leds familjeföretaget av André Lurton och Château Bonnet 2020 markerar Lurtons första egna skörd.

“Intelligent, vibrant easy to drink yet” säger André Lurton om denna goda sauvignon blanc. Här bjuds ett aromatiskt vin med läckra toner av tropisk frukt, päron och citrus. Vinet är uttrycksfullt och energiskt med ett rent och friskt avslut. Det här är ett elegant och aromatiskt fynd och en ljuvlig match till såväl gratinerad getosttoast med valnötter och honung som till en god skaldjursgryta med grädde, vitt vin, saffran, färska räkor och musslor.

Som ett led i Lurtons arbete för hållbar vinmakning är flaskorna från och med detta år något lättare, vilket årligen sparar tillverkning och transport av 400 ton glas. Etiketten görs dessutom av återvunnet papper och bläck.

Om vinet

Druvorna kommer från vinrankor med en snittålder om 20 år som växer på de så kända leriga kalkjordarna i appellationen Entre-Deux-Mers. Jäsning sker på rostfria ståltankar och vinet lagras i fyra månader på ståltank tillsammans med sin jästfällning. Blenden för 2020 består av 78% sauvignon blanc och 22% sémillon.

Årgång 2020 i Bordeaux gav en mild vinter, regnig vår och en torr och varm sommar. Den milda vintern ledde till en något tidigare säsong och under augusti varvades heta dagar med svala nätter vilket resulterade i perfekta skördeförhållanden.

Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Bordeaux
Alkoholhalt 12,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 95,-