M.chapoutier
Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2018 Här trivs druvan syrah alldeles förträffligt och ger strama och välsmakande viner som passar bra till vilt och höstens grytor.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhonedalen, Crozes-Hermitage
Alkoholhalt 13%
Ekologiskt NEJ
Pris 199,-
Artikelnummer 74136

Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2018

Här trivs druvan syrah alldeles förträffligt och ger strama och välsmakande viner som passar bra till vilt och höstens grytor.


I samarbete med Lively Wines.

Familjen Chapoutier har varit framträdande i Tain l’Hermitage i norra Rhône sedan 1808 men inte förrän 1989, när Michel Chapoutier tog över både vingårdar och källare som M.Chapoutier började på sin nuvarande kurs som en av världens obestridda topp producenter. Klassiskt men progressivt och en av de mest prisade vinproducenterna i världen, med otaliga 100 poänger från bl.a Robert Parker.

Michel fokusera på hälsan i sina vingårdar och tillämpar både organiska och biodynamiska metoder för att göra sina viner till ett kodak-moment av varje vingård där varje årgång tillåts skina igenom. Idag äger och odlar de drygt 200 hektar vinodlingar, fördelat på ett flertal appellationer runt om i Rhône.

Crozes-Hermitage Les Meysonniers 2018 har välbalanserade inslag av fat, björnbär, skogshallon, vitpeppar, viol, plommon och färska örter. Ett vin som har en fin framtid för sig och är mycket lagringsbart. Serverar du det nu så gör det gärna efter en timmes luftning och vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött och vilt.

Du missar väl inte dessa godingar