Fontanafredda Raimonda Barbera d’Alba 2018

En välgjord barbera ger precis allt man kan önska av ett vin för många goda stunder


I samarbete med Enjoy Wine and Spritis

Det är inte för intet som viner på druvan barbera kallas för ”folkets vin” eller ”il vino del popolo”, i Italien. En välgjord barbera ger precis allt man kan önska av ett vin för många goda stunder – detta genom snygg struktur av mogen frukt, fräschör och läcker kryddighet.

På den svenska marknaden finns få barberaviner från Piemonte som ger tillräckligt hög kvalitet i förhållande till sitt pris. Därför väljer det välrenommerade vinhuset Fontanafredda att utmana marknaden genom att sänka priset på sin populära Raimonda Barbera d’Alba, från 149 kr till 109 kr. Idén är att visa upp hur ett barberavin av god kvalitet ska smaka och dofta.

Raimonda Barbera d’Alba 2018 är ett fylligt och fruktdrivet vin med delikata toner av mogna körsbär, björnbär och kryddor. Vinet har en mjuk rostad ton från ekfaten, fin struktur och fräschör. En ypperlig barbera som passar såväl det goda charkuterierna som en smakrik pasta, pizza och höstens alla fina rätter på svamp.

 Om Fontanafredda

Denna underbara producent grundades av Italiens första kung, Vittorio Emanuele II år 1858 i byn Serralunga d’Alba i distriktet Barolo, Piemonte.

Idag tar egendomen hand om över 100 hektar vinodlingar och producerar viner i alla prislägen och kvaliteter. Fontanafredda var först i Barolo med både kommunbetecknade och vingårdsbetecknade baroloviner.

Fontanafredda fick 2017 utmärkelsen “Winery Of The Year” av det erkända vinmagasinet Wine Enthusiast.

Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Piemonte
Alkoholhalt 14,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 109,-

Se om produkten finns på ditt systembolag

Laddar systembolag...