Georg Breuer Terra Montosa Riesling 2018

ÅRETS BÄSTA BESTÄLLNINGSVIN


Ingen annanstans i världen formas lika magnifik riesling som i den tyska vinregionen Rheingau. Här, i de branta sluttningarna längs floden Rhen, hittar vi några av världens främsta vingårdar med tusenåriga anor. Georg Breuer har sina vingårdar i de högst klassade lägena och vinstockarna tillhör de allra äldsta i området.

Idén bakom Georg Breuer Terra Montosa är att samla karaktärerna från fyra olika topplägen i ett vin. Här ger lera och skifferbergarter stor mineralitet och fräschör. Därtill djup frukt och läckert utvecklade toner som bjuder finstämt samspel mellan frukt, syra, finess och balans. Ett vin lika inbjudande och matvänligt som lagringsdugligt.

BESTÄLL VINET HÄR

Familjen Breuer tog över egendomen för dryga hundra år sedan. Georg efterträddes av sin son Bernhard, som gick bort 2004. Idag leder hans dotter Theresa framgångsrikt verksamheten och har utökat arealen till 34 hektar, varav 27 ligger i Rüdesheim. Tillsammans med den svenska vinmakaren Markus Lundén skapar hon viner som tillhör det absoluta toppskiktet i Tyskland.

Georg Breuers Terra Montosa är nybliven guldmedaljör i Årets Vinare i regi av Allt om Vin. Kategorin är den prestigefyllda: “bästa vita beställningsvin”. 

Produkttyp Vitt vin
Land/Region Tyskland, Rheingau
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 229,-