Georges Duboeuf Morgon 2018

Denna tappning från Duboeuf bjuder mjuk doft av röda bär och koncentrerad frukt följt av en frisk körsbärs och hallonfruktig smak. I samarbete med Valid Wines.


Morgon är en av Beaujolais viktigaste växtplatser, belägen på de mjuka kullarna i Beaujolais.

Vinerna härifrån är kända för sin goda och fruktiga koncentration och så pass personliga och hyllade i sin stil att de gärna kallas för ”il morgonne” – Morgonen. Denna tappning från Duboeuf bjuder mjuk doft av röda bär och koncentrerad frukt följt av en frisk körsbärs och hallonfruktig smak. Allt i fin balans med en frisk syra.

Georges Duboeuf är en viktig del i Beaujolais historia.  För innan Georges dök upp stod Beaujolais främst för viner som konsumerades lokalt och på ett fåtal krogar i Paris. Export fanns inte på kartan då, inte heller de kända kommunerna så som till exempel Morgon eller Moulin-á-Vent.  Uppvuxen under enkla förhållanden till en mindre vinmakarfamilj började Georges cykla runt för att sälja familjens viner. Han trampade från by till by och knackade dörr på de lokala krogarna för att – allt som oftast – möta mer motstånd än framgång. Till slut fattar dock krögaren och kocken Paul Blanc tycke för hans viner, och snart därefter följer fler och fler beställningar från andra kändiskockar. Idag representerar Duboeuf en hel mosaik av Beaujolais. Som en blandning av det bästa Beaujolais har att erbjuda.

I samarbete med Valid Wines

Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Bourgogne
Alkoholhalt 13%
Ekologiskt NEJ
Pris 109,-

Se om produkten finns på ditt systembolag

Laddar systembolag...