Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet 2020 Ett riktigt ostronvin, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt, aprikos, päron, melon, örter, vita blommor och en havssalt mineralitet i eftersmaken. Den gröna buteljen har till och med havets vågor runt halsen.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Languedoc-Roussillon
NR 79175
119,-
12,5%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Gérard Bertrand Picpoul de Pinet 2020

Ett riktigt ostronvin, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt, aprikos, päron, melon, örter, vita blommor och en havssalt mineralitet i eftersmaken. Den gröna buteljen har till och med havets vågor runt halsen.


Druvorna kommer från noga utvalda och hållbart odlade vingårdar runt staden Pinet vid Medelhavets kust där Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner. Druvan heter Picpoul och när den odlas i trakten av staden Pinet går den under namnet ”Picpoul de Pinet”. Den buteljeras i den karaktäristiska gröna flaskan med havets vågor runt halsen, symbolen för ursprungsregionen och de romerska blocken runt flaskans botten. Vinet har jästs och lagrats temperaturkontrollerat i ståltankar för att behålla maximal fräschör

Ett riktigt ostronvin, krispigt och friskt med toner av citrusfrukt

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området. Vinhuset är även den ledande franska producenten av ekologiska röda viner, vita viner, roséviner och mousserande viner och Gérard är personligen mycket engagerad i hållbar utveckling och miljöfrågor. Genom att noggrant följa arbetet enligt Demeter-certifieringen ökas den biologiska mångfalden på vingårdarna. Det senaste beviset är biodlingar där flera av vingårdarna producerar sin egen honung.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.