Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Riversaltes-dessertvin-winetable
Gérard Bertrand Rivesaltes Ambré 2004 Serveras med fördel till både ost och desserter, eller smakrika patéer.
Produkttyp Sött vin
Land/Region Frankrike, Rivesaltes
NR 8381
109,-
17,5%
375 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Gérard Bertrand Rivesaltes Ambré 2004

Serveras med fördel till både ost och desserter, eller smakrika patéer.


80 procent grenache, 10 procent macabeu och 10 procent muscat där jäsningen avbryts genom att man tillsätter druvsprit. Därefter ett par års lagring på mindre ekfat och många års lagring på gamla stora ekfat. Resultatet är ett komplext, djupt, moget och finessrikt starkvin med mörk bärnstenston som bjuder på gott om torkad frukt, nötter, sultanrussin, ljus choklad och knäck. Eftersmaken är lång med massor av nyansrikedom och välbalanserad längd.

Rivesaltes ligger i Roussillon i södra Frankrike och här är just den här typen av starkvin specialiteten. Serveras med fördel till både ost och desserter, eller smakrika patéer.

Om producenten:
Det här stora företaget leds av Gérard Bertrand, en av de verkligt stora vinlegendarerna i Frankrike, och man samarbetar med ett fyrtiotal odlare och tio kooperativ för att göra vin i många olika subregioner och stilar. Totalt förfogar Gérard Bertrand över cirka 325 hektar vinmark spritt över Languedoc-Roussillon

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.