Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Jérôme Arnoux Brut Nature
Jérôme Arnoux Brut Nature Friskt och fruktigt med sötfriska äpplen och honungsmelon
Passar till
Filterknapp: FiskFilterknapp: ApertiffFilterknapp: Skaldjur
Produkttyp Mousserande vin
Land/Region Frankrike, Jura
NR 56071
188,-
12.5%
750 ml
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Jérôme Arnoux Brut Nature

Friskt och fruktigt med sötfriska äpplen och honungsmelon


I samarbete med Pompette Dryckeshandel

Friskt och fruktigt med sötfriska alexander lucaspäron och röda pink ladyäpplen. Krispig syra och finmaskig mousse med mjukt brödiga toner i en stram struktur men fylligt mjuk textur.

Hälften pinot noir och hälften chardonnay, druvor som skördas för hand, pressas i hela klasar i pneumatisk press och jäser med naturlig jäst på kylkontrollerade ståltank i 2 månader. Vinet ligger 36  månader på fällningen i flaska. Inget socker eller sulfiter tillsätts vid buteljering.

Charmigt prisvärt matlagarvin som bäst passar när du står vid spis eller grill och till aperitiffen när gästerna anländer. Servera till kallrökt lax med gravad citron på crostini.

Prova även hyllade Jérôme Arnoux Tradition.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Jérôme Arnoux är Jura förkroppsligad. Född och uppvuxen i Montigny-les-Arsuses (den första byn att odla druvor i regionen), kom han i tidig ålder kontakt med vintillverkning. Jérôme startade sin egen domän 2015 efter att ha arbetat i över 20 år för andra vingårdar i Jura-regionen. Här producerar han fina och uttrycksfulla karaktärsfulla och terroirtrogna cuvéer, emblematiska för den samtida Juraväckelsen. Han odlar sin mark med respekt för naturen och gör sin viner med hantverksmässig touch, använder sig enbart av egen jäst och tillsätter lite eller inga sulfiter alls. Redan från dag ett har Jérôme odlat ekologiskt och är i dag certifierat med EcoCert. Exceptionella viner från en vinodlare med passion för naturprodukter.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.