Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Lobita Loca 2018 Galet pigg minglare
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Spanien, VdlT Castilla
69,-
12%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Lobita Loca 2018

Galet pigg minglare


I samarbete med Quaffable Wines

För 26 år sedan startade de tre bröderna Parra vad som kom att bli en av Europas största producenter av ekologiska viner: Bodegas Parra-Jimenez. Ambitionen låg inte i att vara störst, men att driva odlingarna med såväl ekologiska som biodynamiska principer har alltid varit och är en självklarhet. Med Juan Antonio Ponce Mondéjar, som tidigare gjort sig ett namn som vinmakare åt Telmo Rodriguez, i spetsen har man skapat en bodega som saknar motstycke i La Mancha. Druvorna har stor fräschör och fat används med försiktighet där man framförallt använder stora fat och amforor.

Lobita Loca görs på lika delar Sauvignon Blanc och Verdejo. Druvorna pressades varsamt, musten har jäst på temperaturkontrollerade ståltankar och därefter lagrats några månader för att öka fylligheten. Resultatet; ett aromatiskt och ungdomligt vin med krispiga toner av krusbär, passionsfrukt, citrus och nässlor. Detta tillsammans med en frisk syra ger en pigg aptitretare att njuta till goda sallader, eleganta tilltugg eller lättare rätter av fisk och skaldjur.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning