Louis Roederer Rosé 2014

Nyckeln till våra champagnehjärtan vilar här lika mycket vid spirande röd frukt som vid struktur och läskande syra.


I samarbete med Vinunic

En vital champagne från året då vädret dansade vals mellan vårlig värmebölja, en höstlik sommar och en varm sensommar. Nyckeln till ett gott resultat vilade lika mycket i jorden som i vinböndernas händer. Och nyckeln till våra champagnehjärtan vilar här lika mycket vid spirande röd frukt som vid struktur och läskande syra. Känslan är elementär. Obeslöjad. Från jord till bord. Samtidigt väcker det här så mycket nyfikenhet. Vad händer om 5, 10 eller kanske till och 20 år? Blir koncentrationen än mer djupsinnig? Kommer den där lätta undertonen av mineral ta oss ännu närmare havet? Allt talar för det.

Karaktäristiskt för rosé vintage cuvée är att den får mogna under fyra år på jästfällning och minst sex månader efter degorgering. Här förenas koncentration och frukt från perfekt mogen pinot noir med elegans och fräschör från de finaste Chardonnay- druvorna i Côte des Blancs.

”Precision och renhet ekar i gommen där pinot noir från Cumières sydsluttningar ger ett moget och krispigt första intryck som följs upp av en syrarik fräschör av chardonnay från Chouillys nordliga sluttningar.”

Källarmästare Jean-Baptiste Lécaillon.

 

Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt NEJ
Pris 629,-

Se om produkten finns på ditt systembolag

Laddar systembolag...