Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Lupi Reali Trebbiano d'Abruzzo Organico 2018 Valle Reale
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Abruzzo
199,-
12%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Lupi Reali Trebbiano d'Abruzzo Organico 2018

Valle Reale


Att göra något annat än ekologiskt vin i den vilda, vackra nationalparken där Valle Reale har sina vingårdar, vore otänkbart. Lupi Reali betyder ”verkliga vargar” –  i parken strosar vilda vargar och vattnet är lika kristallklart som drickbart. Jorden brukas som förr i tiden, helt utan bekämpningsmedel och vingårdarna ligger i en dalgång där skillnaden mellan dag och natt är stor. Valle Reale drivs av Leonardo Pizzolo, som har en medfödd kärlek till jorden genom en familj som sysslat med vin och livsmedel i flera generationer. Pizzolos egendom ligger en dryg timmes bilkörning från Rom, vid Adriatiska kusten.

Ekologiska Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo jäser på rostfria ståltankar vid låg temperatur, för att ge vinet god fräschör. Efter jäsningen vilar vinet i tre månader på sin jästfällning. Resultatet är ett fräscht och fruktigt vin med krispiga päron och citrusfruktiga inslag. Smakerna går hand i hand med ursprunget; grönt och aromatiskt med friska fläktar från havet. Här har du en pigg minglare, att servera under sommarens festligheter, stora som små. Alldeles på egen hand som aperitif, till gröna sallader, eleganta tilltugg eller de godaste av fisk och skaldjur.

I samarbete med The Wineagency

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning