mas-louise_the-wineagency-298x1024
Mas Louise Côtes du Rhône 2020 Domaine Duseigneur
Produkttyp Rött vin
Land/Region Frankrike, Rhônedalen
Alkoholhalt 14%
Ekologiskt JA
Pris 109,-
Artikelnummer 6470

Mas Louise Côtes du Rhône 2020

Domaine Duseigneur


I samarbete med The WineAgency

Ah, vilket bättre sätt att möta hösten på än med kryddig och fruktig Côtes du Rhône i glaset? En vinstil som sitter perfekt till de höstigt mustiga rätterna som grytor, stekar och långkok. Producenten bakom det här vinet, Domaine Duseigneur, grundades 1967 och omfattar 30 biodynamiskt odlade hektar vinmark. I flaskan hittar vi en blandning av lika delar grenache och syrah, som vinifieras var för sig och blandas innan buteljering. Vinet har lagrats på ståltank, vilket ger en ren fräschör i frukten.

Doft och smak bjuder här på en klassisk bukett av Côtes du Rhônes rika aromer: Mogna körsbär, färska hallon, viol, plommon, lakrits och svartpepprig krydda. Generöst, fruktdrivet, rustikt kryddigt – och matvänligt. Servera vinet till höstens alla smaker med vilt, lamm, nöt, kyckling och svamp, gärna parat med gott om färska örter. Drickfärdigt redan idag och gör sig bäst runt 17-18 grader.

Om producenten:
Domaine Duseigneur grundades 1967 av Jean Duseigneur och redan från start har huset vinnlagt sig om att odla i samklang med naturen; ekologiskt och fritt från bekämpningsmedel och konstgödsel. Sedan 2002 är all odling biodynamiskt certifierad, och idag är det sonen Bernard som sköter vinmakningen, tillsammans med den välkände franske vinprofilen och sommelieren Philippe Faure-Brac. Domaine Duseigneur har vinmark i Côtes du Rhône, Lirac och Châteauneuf-du-Pape.

Du missar väl inte dessa godingar