Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Masi Campofiorin 2016 Dricks utmärkt idag men lagras väl i minst 20 år. I samarbete med Vinunic.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Venetien
NR 512301
135,-
13%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Masi Campofiorin 2016

Dricks utmärkt idag men lagras väl i minst 20 år. I samarbete med Vinunic.


Masi är ett av Italiens högst ansedda vinföretag som år 1964 introducerade en helt ny vintyp på marknaden; en Valpolicella som fick jäsa ytterligare en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone. Vinstilen kom att kallas Ripasso och under en tid var Ripasso Masi’s egna varumärke. Idag är dock begreppet fritt och innefattar vin av skiftande kvalitet, varpå Masi kort och gott valt att döpa sin världssuccé till Campofiorin.

Campofiorin tillverkas genom Masis dubbeljäsningsmetod där jäst vin från färska druvor får jäsa en andra gång med 25 procent halvtorkade druvor i cirka 15 dagar. Vinet lagras sedan minst 18 månader på fat och tre månader på flaska. Resultatet är fylligt och finstämt kryddigt med lång, harmonisk smak. Dricks utmärkt idag men lagras väl i minst 20 år. Det är inte många viner i den prisklassen som har sådan potential.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.