Masi Masianico 2018 - WineTable

Masi Masianco 2018

Italienskt hantverk i en synnerligen matvänlig stil


I samarbete med Vinunic

Med rötterna i Valpolicella Classica tillverkar Masi viner som har gjort vinhuset till ett av Italiens främsta. Masis historia började 1772, när familjen Boscaini förvärvade prestigefyllda vingårdar i den lilla dalen som heter ”Vaio dei Masi”– ursprunget till företagets namn. Efter mer än 200 års passionerad vinframställning är företaget fortfarande i familjens händer och drivs av den sjätte och sjunde generationen. Masi är ett riktmärke inom konsten att producera Amarone av världsklass och att vidarebefordra sin svårslagna sakkunskap inom Appassimento – metoden.

Idag omfattar Masi sjutton vingårdar i Valpolicella Classico-området, men man har även odlingar därutöver. Här hägrar kompromisslös kvalitet och en hållbar filosofi. Masi Masianco 2018 tillverkas på druvorna Pinot Grigio (75%) och Verduzzo (25%). Druvorna växer på kalkrika sediment och lera i ”Stra’ del Milione” i Friuli.

Den lite fetare och rundare druvan Verduzzo torkas i tre till fyra veckor för att matcha den lättare Pinot Grigion. Vinet mognar sedan i tre månader, Pinot Grigio i ståltank och Verduzzo i barriquer. Avslutningsvis lagras vinet 45 dagar på flaska innan vi får njuta av detta fruktiga vin där fruktkoncentration möter fräschör och ger toner av saftiga päron, honungsmelon och citrusskal. Det här är ett italiensk hantverk som passar utmärkt till såväl hors d’oeuvres som till rätter av fisk, skaldjur och ljust kött.

Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Tre Venezie
Alkoholhalt 13%
Ekologiskt NEJ
Pris 99,-