Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Menetou-Salon les Thureaux 2017 Joseph Mellot
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Frankrike, Loiredalen
129,-
13%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Menetou-Salon les Thureaux 2017

Joseph Mellot


Joseph Mellot strävar efter att ständigt skapa ett uttryck troget var appellations unika växtplats. Med vingårdar i samtliga appellationer i övre Loire; Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Reuilly, Quincy, Coteaux du Giennois samt Châteaumeillant står han inför en gedigen uppgift som genom åren har gjort honom till en av områdets främsta vinproducenter. En starkt förankrad hållbarhetsfilosofi genomsyrar hela verksamheten. Flertalet viner är ekologiskt certifierade och Mellot var för i regionen med att certifieras enligt ISO 14001, vilket garanterar total spårbarhet från druva till flaska. VinetMenetou-Salon les Thureaux har fått flertalet utmärkelser för sin kvalitet. Druvorna växer på sluttningar bestående av kalksten, lera och kimmeridgien och vinet lagras på ståltank. Resultatet är ett vårens vin, lätt blommigt, fruktigt nyanserat med stor fräschör och en läcker mineralsälta. Det här vinet njuts vackert i bersån, tillsammans med vårens syrliga getostar om inte till eleganta rätter av skaldjur och grillad fisk.

I samarbete med We & Wine

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning