Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2018 - WineTable
Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2018 Toner av solmogna persikor, nekariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral ger ett vin lika aptitretande frisk som matvänligt
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Italien, Trentino-Alto Adige
Alkoholhalt 13%
Ekologiskt NEJ
Pris 99,-

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2018

Toner av solmogna persikor, nekariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral ger ett vin lika aptitretande frisk som matvänligt


Från kullar och soliga dalar vid foten av Dolomiterna, där de svalkande vindarna sveper in, plockas druvorna till friska, läckert aromatiska och välbalanserade Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2018. I denna orörda miljö har Mezzacorona tillverkat viner med elegans, harmoni och balans sedan 1904.

Druvorna till Mezzacorona Pinot Grigio Riserva 2018 kommer från en väldränerad jordmån i Zablani, nordöst om Mezzacorona. Lite mindre än hälften av vinet jäser på rostfria ståltankar och resterande på stora och små gamla ekfat.

Resultatet kombinerar generositet och rondör med stor fräschör. Här bjuds en doft lika fruktig och aromatisk som elegant och balanserad. Toner av solmogna persikor, nekariner, äppelblom, citrus och ett finstämt stråk av mineral ger ett vin lika aptitretande friskt som matvänligt. Solklart att servera sval till såväl en krispig sallad nicoise med grillad tonfisk, rostat bröd och en krämig dijonnaise som till italienskt småplock.

Om producenten

Mezzacorona, som grundades 1904 i Trentino, är en sammanslutning av kvalitetsmedvetna vinodlare och anrika vinfamiljer som tillsammans förfogar över 2 800 hektar av de bästa vinmarkerna vid foten av de italienska Alperna.

 

Du missar väl inte dessa godingar