Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

MonthesAlpha
Montes Alpha Pinot Noir 2020 Helgens flirtigaste gäst är bärigt parfymerad med mjuk ton av ceder
Produkttyp Rött vin
Land/Region Chile, Aconcagua
NR 2721
171,-
14%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Montes Alpha Pinot Noir 2020

Helgens flirtigaste gäst är bärigt parfymerad med mjuk ton av ceder


Montes Alpha Pinot Noir 2020. Ett vin som bjuder på elegans, fruktig struktur och massor av charm som kännetecknar vinerna från Montes och egendomens serie Alpha. Druvorna plockas från vingårdar som tillhör appellationen Aconcagua Coast där närheten till havet och de svala somrarna bjuder långsam mognad och viner med ren, läcker frukt och stor fräschör. Det här är en frisk rödbärig fläkt med flirtiga toner av viol, svartpeppar och ceder. Servera något sval i stor kupa. Perfekt matchning till helstekt kyckling med brynt citronsmör, sockerärtor och ugnsbakad potatis.

”Närheten till havet och de svala somrarna bjuder långsam mognad och viner med ren, läcker frukt och stor fräschör”

Se när Wine Table’s redaktion testar vinet här.

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

När Aurelio Montes och Douglas Murray grundade Viña Montes 1987 var de pionjärer i ordets sanna bemärkelse. Chile fanns knappt på den internationella vinkartan och i den mån landet överhuvudtaget nämndes var det som producent av enkla bulkviner. Aurelio såg dock potentialen i att producera högkvalitativa viner som kunde konkurrera med viner från vilket annat land som helst. Det var hans önskan om att förhöja nivån på vinerna som kostade honom hans jobb som chefsvinmakare hos en av landets största vinproducenter och det var samma önskan som fick honom att grunda Montes.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.