Pol Roger Rosé 2012 - WineTable
Pol Roger Rosé 2012 En champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter sofistikerad, mineraldriven fräschör.
Produkttyp Champagne
Land/Region Frankrike, Champagne
Alkoholhalt 12,5%
Ekologiskt NEJ
Pris 639,-

Pol Roger Rosé 2012

En champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter sofistikerad, mineraldriven fräschör.


Hyllat och unikt från världens mest drickbara adress! Genom 160 år av historia har Champagne Pol Roger skapat de ädlaste av viner inom den utvalda kretsen av världens främsta champagner. Egendomen speglar en hel livsstil och är en källa till oändligt nöje. I de tre kilometer långa svala källargångarna på berömda Avenue de Champagne i Épernay tar några av världens främsta champagner form och här har var gest sin betydelse – från skörden av champagnes finaste druvor till det noggranna arbetet i källaren.

Sofistikerad, uttrycksfull och delikat. Pol Roger Rosé av toppårgången 2012 tillverkas på 60 % pinot noir och 40 % chardonnay, noggrant utvalt från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Det stilla röda vinet tillsätts innan den andra jäsningen på flaska. Vinet lagras i den djupaste delen av Pol Rogers källare och Brut Rosé Vintage 2012 har lagrats i 6 år, innan lansering. Resultatet är en champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter en sofistikerad, mineraldriven fräschör. Smaken är rik och nyanserad med stor personlighet. Ett perfekt val till såväl ostron och lagrade hårdostar som till grillade skaldjur med brynt citronsmör.

Intressant om Pol Roger

Att Winston Churchill kom att kalla Avenue de Champagne i Épernay för ”the most drinkable adress in the world”är ingen hemlighet. Familjen Churchill har även i dag en nära relation till champagnehuset Pol Roger och godkänner officiellt var ny årgång som släpps på marknaden av husets prestigechampagne – Sir Winston Churchill.

En del i Pol Rogers detaljerade arbete är att flaskorna fortfarande vrids för hand, för att få jästfällningen att släppa flaskans kanter. Det kallas för reumage och här bevaras en gammal yrkeskunnighet som ger Pol Roger direkt koppling till sitt förflutna. I skrivande stund finns endast 10 personer med detta yrke och fyra av dem arbetar heltid hos Pol Roger. Ytterligare en kvalitetsstämpel för egendomen är den långa lagringen, Pol Rogers champagner vilar på flaska i flera år innan de släpps på marknaden.

Du missar väl inte dessa godingar