Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Punt Road Pinot Noir fynd vintips
Punt Road Pinot Noir 2020 Ett balanserat, fruktigt vin som är rödfruktigt med fin aromatik, frisk syra och mjuka inslag av mörka bär.
Produkttyp Rött vin
Land/Region Australien, Yarra Valley
NR 2955
159,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Punt Road Pinot Noir 2020

Ett balanserat, fruktigt vin som är rödfruktigt med fin aromatik, frisk syra och mjuka inslag av mörka bär.


I samarbete med Quaffable Wines

Bara en timmes biltur från Melbourne ligger ett av Australiens just nu mest intressanta vindistrikt, Yarra Valley. Ett område som med sin stora mångfald står för så väl klassisk som ny och framåtsträvande vinmakning. Samtidigt som att Yarra Valley har en gedigen vinhistoria i jorden är området hemtrakt för många unga passionerade vinmakare som skapar energiska viner med stor precision och äkthet.

Druvorna till Punt Road Pinot Noir handskördas, jäser med naturlig jäst och vilar i tio månader på franska ekfat, varav en femtedel är nya. Behållningen är ett balanserat, fruktigt vin som är juicigt och rödfruktigt med fin aromatik, frisk syra och mjuka inslag av skogshallon, björnbär, färska salvia och fat.

 ”Vi producerar bara viner från vår egen vingård i Coldstream, ett avsiktlig och betydelsefullt beslut som ger oss möjlighet att lägga allt fokus på och skapa förståelse för vår växtplats” 

Tim Shand
Vinmakare

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Mot slutet av 80 – talet planterade familjen Napoleone sina första vinrankor i egendomen vid Coldstream. De första vinerna togs varmt emot då de lanserades år 2001 och sedan dess har Punt Road Wines utvecklats ständigt och framgångsrikt. Nuvarande vinmakare Tim Shand har med erfarenhet från Domaine Dujac i Bourgogne och Yarra-”grannarna” Giant Steps en minst sagt gedigen känsla för kvalitet och att kombinera klassisk europeisk vinmakning med innovation och Yarras fantastiska jordar, som är bland de äldsta i vinvärlden.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.