Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Sandara Chardonnay & Sake Sparkling Vicente Gandía Plá S.A.
Produkttyp Vitt vin / Sake
Land/Region Spanien
89.5,-
8%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Sandara Chardonnay & Sake Sparkling

Vicente Gandía Plá S.A.


Med Sandara Chardonnay & Sake förenas två tusenåriga kulturer: medelhavets vinmakning genom druvan Chardonnay och traditioner från fjärran östern genom den japanska Saken. Här får vi ett pärlande piggt lågalkoholvin där Chardonnay ger mjuk fruktighet och Sake lyfter flirtigt blommiga aromer. Vinet är friskt och balanserat med en näpen sötma som gör sig alldeles utmärkt såväl till trädgårdsminglet som till goda asiatiska rätter så som het nudelsallad, nyångade dumplings eller en god sushi.

Bakom Sandara Chardonnay & Sake står Bodegas Vicente Gandia, en verksamhet som grundades 1885 som ett handelshus för vin. Vicente var en visionär och entreprenör som alltid såg nya möjligheter. I Valencia arbetar vinhuset nästan uteslutande ekologiskt; av de 200 hektar som producerar druvor är tre fjärdedelar ekologiska och resten på god väg.

Utöver stor framgång på hemmaplan sker en ständig utveckling där den fjärde generationen numera också har produktion i Rias Baixas, Rioja, Rueda, Ribera del Duero och Priorat. Naturligtvis tillverkas också Cava, där Cavan El Miracle idag ligger högt upp den svenska listan.

Samarbete med We & Wine

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.