François Lurton

Sauvignon Bordeaux 2017

Om man ska beskriva Sauvignon Bordeaux 2017 från François Lurton så står vårkänslorna nära. Vinet är torrt, men frukten är yppig och aromatisk. Toner av krusbär, svartvinbärsblad, nässlor och citrusfrukter ligger nära. Smaker som sticker ut, men är balanserade. Och framförallt väcker de stora förväntningar. Nu längtar vi efter varma eftermiddagar på balkongen och i trädgården. Kanske plockar vi fram säsongens syrliga färska getostar eller svänger ihop en primörsallad – vem längtar inte efter årets späda sparris?

Här får Sauvignon Blanc växa på jordar som till störst del består av lera och kalksten. Druvskalen får jäsa tillsammans med sin must i omkring ett dygn, för att därefter jäsa vidare på ståltankar. Slutligen vilar vinet en stund på sin jästfällning.

Bakom Sauvignon Bordeaux 2017 står François Lurton. Ett stort namn i vinvärlden, inte minst tack vara sina framgångar med just druvan Sauvignon Blanc (som till exempel med storsäljaren Les Fumées Blanches). François är född och uppvuxen på sin fars vinslott i Bordeaux och har vinet i blodet i närmast bokstavlig bemärkelse.

Produkttyp Vitt vin
Pris 99 :-
Land/Region Frankrike, Bordeaux
Alkoholhalt 12 %
Ekologiskt
KÖP