Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Tirrenico 2016 Marchesi Mazzei
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Toscana
159,-
13,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Tirrenico 2016

Marchesi Mazzei


Från Marchesi Mazzeis egendom i Maremma kommer vinet Tirrenico. Ett vin vars druvor växer med utsikt över det Tyrrenska havet, eller ”Mar Tirreno” och drar stor nytta av havsbrisen. Här tolkar vinmakare Carlo Ferrini en klassisk bordeauxblend där druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Petit Verdot möter Medelhavet i form av druvan Alicante. Druvorna skördades för hand med start den sjunde september och vinet har lagrats i 12 månader på stora franska ekfat. Mazzeis viner tar dig till sin plats. Och i det här fallet speglar vinet Tirrenico Toscanas guldkust. Vinet är fylligt och fruktigt och visar gediget hantverk och tradition. Frukten och de lena tanninerna återger varma soliga dagar, fräschören för tankarna till havets fläktande och örtigheten lyfter Maremmas vilda natur.

Ett finstämt vin som gör sig fint till medelhavsrätter såsom lamm men också charkuterier, pizza och smakrika pastarätter.

I samarbete med The Wineagency

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Mer inspirerande läsning