Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Valle Reale Botteotto Montepulciano d'Abruzzo 2015 Valle Reale
Produkttyp Rött vin
Land/Region Italien, Abruzzo
109,-
13,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Valle Reale Botteotto Montepulciano d'Abruzzo 2015

Valle Reale


En dryg timmes bilkörning från Rom, vid Adriatiska kusten, ligger familjen Pizzolos vingård Valle Reale. Grönt är bara förnamnet här; naturen är slående vacker och vinodlingarna unika – belägna mitt i en nationalpark där vilda vargar strosar och vattnet som springer ur klipporna är kristallklart och drickbart. Jorden brukas som förr i tiden, utan kemiska bekämpningsmedel. Att göra något annat än ekologiskt vin i denna orörda miljö vore otänkbart. Vingårdarna ligger i en dalgång i Lagabergen. Jordmånen är mager och temperaturskillnaden mellan dag och natt är stor. Odlingssäsongen är lång och när det är dags att handskörda druvorna är de laddade med smaker.

Faktum är att hela Abruzzo omges av rika, färgstarka smaker. Traktens grönsaker är försvinnande goda, lika så olivoljan, köttet och det breda utbudet av fisk och skaldjur från det Adriatiska havet. På traktens egna druva Montepulciano d´Abruzzo tillverkas Valle Reale Botteotto Montepulciano d’Abruzzo. Vinet lagras i tolv månader på franska ekfat och resultatet är rikt, fruktigt och finstämt. Här blommar den syditalienska generositeten ur glaset genom toner av körsbär, plommon och örter. Därtill ett nyanserat inslag av fat. Aptitretande smaker som väcker längtan efter en fin bit kött, örter, vitlök, solmogna tomater och olivolja.

I samarbete med The Wineagency

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.