Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

winetable_itsabargain_villa_wolf_pinot_noir
Villa Wolf Pinot Noir 2020 En fantastisk pinot noir från mästaren Ernst Loosens Villa Wolf
Produkttyp Rött vin
Land/Region Tyskland, Pfalz
NR 76788
129,-
13%
750 ML
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Villa Wolf Pinot Noir 2020

En fantastisk pinot noir från mästaren Ernst Loosens Villa Wolf


Villa Wolf Pinot Noir 2020 är en fantastisk pinot noir från mästaren Ernst Loosens i regionen Pfalz. Druvan till detta vin, pinot gris, trivs bäst i svala klimat som Alsace, södra Tyskland och norra Italien. Vinet bjuder på en krutrökigt reduktiv inledning. Lite grusstenig mineral med frukt av körsbär, jordgubb och hallon, backat av örtig lakrits, oregano och dragon, torr lätt barkträig tannin och sandelträtoner med frisk syra och fin längd. Ett vin som kan både sällskapsdrickas som serveras till en bättre kycklingrätt med örter.

”En fantastisk pinot noir från mästaren Ernst Loosens”

 

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.

Om Producenten

Villa Wolf grundades 1756 och blev tidigt en framgångsrik och respekterad vinmakare i regionen Pfalz. Men under senare delen av 1900-talet tappade Villa Wolf sin stjärnglans och gick in i en period där kvaliteten på vinerna var medioker och där vinernas tidigare finess lyste med sin frånvaro. Ernst Loosen såg potentialen i denna historiska egendom och köpte den 1996 vilket blev startskottet för vad Villa Wolf är idag, som en topproducent i Pfalz. Förutom Rieslingviner som ligger i fokus producerar man även en del Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Noir.

Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.