Loimer Lenz Riesling 2019 - WineTable
Loimer Lenz Riesling 2019 Hantverk, hållbarhet och passion till ett svårslaget pris! I betalt samarbete med Lively Wines.
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Kamptal
Alkoholhalt 12%
Ekologiskt JA
Pris 119,-

Loimer Lenz Riesling 2019

Hantverk, hållbarhet och passion till ett svårslaget pris! I betalt samarbete med Lively Wines.


I samarbete med Lively Wines Sweden AB

Drygt 50 mil nordväst om Wien i norra Österrike, ligger det lilla prestigefyllda vinområdet Kamptal. Här, på solnjutande terrasserade vingårdar produceras såväl kryddigt nyanserad grüner veltliner som torr, mineraldriven riesling. Att det rör sig om några av världens finaste vita viner, ser vi tydligt hos Weingut Fred Loimer. Fred står för rena, autentiska viner med ett jordnära uttryck och elegans. Vingårdarna odlas ekologiskt och sedan 2006 tillämpas även biodynamiska principer.

Husets instegsvin – Loimer Lenz nr 4350, 119 kr – är en elegant, mineraldriven riesling vars druvor noggrant väljs ut och köps in av kontrakterade ekologiska odlare. Här når kvaliteten betydligt högre än vinets synnerligen ödmjuka prislapp. Loimer Lenz Riesling är torr och krispig med finessrik frukt och aptitretande syra. En hantverksmässig riesling som matchar såväl krispiga primörer och lätta tilltugg som eleganta rätter på fisk och skaldjur.

”Autentiska viner kännetecknas av sitt ursprung och berättar en historia. Våra viner speglar sitt ursprung, naturens kraft och respektfull behandling av jord, växter, djur och människor. Vårt ideal är att fungera som en slags ”sluten organism”, som om möjligt skapar och använder alla delar av jordbruksproduktionen” – Fred Loimer

Weingut Fred Loimer

Respekt är ett begrepp som genomsyrar hela Weingut Fred Loimer. Det gäller inte bara i relationen till naturen och vinet utan också i vårt samspel med varandra. Fred driver verksamheten tillsammans med sin fru Birgit och ett dynamiskt team som delar en stor passion för vinodling. Tillsammans arbetar det med att producera viner fulla av karaktär – viner som är en glädje att dricka från första till sista sipp.

Du missar väl inte dessa godingar