Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Wiener Gemischter Satz 2019 En ekologisk pärla från vindrömmarnas stad
Produkttyp Vitt vin
Land/Region Österrike, Wien
NR 2515
119,-
12,5%
Du vet väl att du kan beställa dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.

Wiener Gemischter Satz 2019

En ekologisk pärla från vindrömmarnas stad


I samarbete med Quaffable Wines

Weingut Zahel är ett familjeägt vineri som idag omfattar drygt tio hektar vinodlingar, bland dem några av de bästa vingårdslägena i Wien. De är en av regionens viktigaste producenter av just Gemischter Satz och var de första att sätta ut just Wiener Gemischter Satz på sin etiketter. Dessutom är Weingut Zahel såväl ekologiskt som biodynamisk certifierade. Wiener Gemischter Satz Mauer 2019 med sitt potpurri av druvor; grüner veltliner, chardonnay, riesling, grauburgunder (pinot gris), weissburgunder (pinot planc) och tyraminer, skördade och vinifierade samtidigt och tillsammans. Här bjuds vi på tropisk fruktcocktail, en elegant örtighet och piggt jasminblomster – allt i ett och inlindat av pigg syra som håller styrfarten. Servera ur ett lite större glas, vifta runt och låt frukterna komma fram en efter en i takt med att vinet luftas och utvecklas. Ostron, salta skaldjur, sushi och annat som osar fräschör är att föredra till denna vinets kameleont.

Du vet väl att du kan beställa hem dina favoritviner? Till ditt närmaste Systembolag,
ombud eller direkt hem.
Missa inte vårt populära nyhetsbrev! Nyhetsbrevet är redaktionellt, kostnadsfritt och kommer varje vecka till din inkorg.