Pizza bianco med mangold, getost, vitlök & salvia - WineTable

I glaset

Rotari Brut Riserva 2015

Läs mer

Pizza bianco med mangold, getost, vitlök & salvia

Wine Table

Pizza della notte! Såklart en pizza i vår och försommartjusig stil. Nybakad och alldeles ljuvlig till nypoppade bubblor.


I glaset

Rotari Brut Riserva 2015

Läs mer

Receptet är framtaget i samarbete med The Wineagency för att passa till Rotari Brut Riserva 2015

2 personer

Ingredienser

Deg

25 g jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
1.5 dl vatten
3.5-4 dl vetemjöl

Topping

1.5-2 dl gräddfil
200 g getost
0.5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
8 blad salvia
3-5 stjälkar mangold (finns i många olika vackra färger)
Salt & svartpeppar

Gör såhär:

  • 1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en bunke.
  • 2. Blanda i tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  • 3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
  • 4. Hacka mangoldstjälkarna i ca 2 cm bitar och riv ner mangoldbladen i grova bitar.
  • 5. Riv vitlöken och blanda med lite olivolja lite salt och peppar. Massera in vitlöksoljan i mangolden så att den blir mjuk.
  • 6. Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  • 7. Smeta ut gräddfilen på pizzabotten, täck med mangold, salvia och smula över getost.
  • 8. Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
  • 9. Dela upp i härliga bitar och ringa över några droppar olivolja!
Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.