Det vita guldet

Med en nyanserad, aromatisk Sauvignon Blanc i glaset (nr 4184 & 99 kr) dukar vi fram säsongens syrliga getostar (i samarbete med The Wineagency).|Med en nyanserad, aromatisk Sauvignon Blanc i glaset (nr 4184 & 99 kr) dukar vi fram säsongens syrliga getostar (i samarbete med The Wineagency).

I samarbete med The Wineagency

Med en nyanserad, aromatisk Sauvignon Blanc i glaset (nr 4184 & 99 kr) dukar vi fram säsongens syrliga getostar och serverar med vår goda citronhonung och frasig salvia. Recepten hittar du här nedan. Bon Appétit!

Ingredienser
Citronhonung
5 msk Flytande honung
1 st citron
10 st rosépepparkorn
Frasig salvia & timjan
20 st salviablad
½ st timjan kruka
2 msk matolja
Gör såhär
  1. Värm oljan i en stekpanna
  2. Plocka salviablad och stek dem på medeltemperatur tills de är frasiga.
  3. Lägg över salvian på hushållspapper så att överflödig olja får rinna av.
  4. Repetera samma sak med nyklippt timjan.
  5. Riv sedan skalet på citronen tunt på ett rivjärn.
  6. Krossa rosepepparkornen.
  7. Blanda citronskal och rosépeppar med honungen och häll över i en vacker skål.
  8. Lägg upp de frasiga örterna och getostar på en bricka. Kanske också ett gott knäckebröd därtill? Servera sedan vinet och njut.