Substance Chardonnay 2018 till clam chowder - WineTable

I glaset

Substance Chardonnay 2018

Läs mer

Substance Chardonnay 2018 till clam chowder

”Its just wine – drink it!” som vår något oborstade vinmakare Charles Smith själv uttrycker det. Välgjorda, fruktiga Substance Chardonnay 2018 passar många tillfällen. Men är särskilt god till en smakrik musselsoppa ( I samarbete med Handpicked Wines ).


I glaset

Substance Chardonnay 2018

Läs mer

MUSSELSOPPA MED FÄNKÅL

Ingredienser
1 nät musslor
2 lök
2 st vitlöksklyftor
1 fänkål
1 morot
1 liten rotselleri
3 dl vin
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 -2 msk smör till stekning
1 liten bit rökt sidfläsk
1 dl ärtor
2 st potatis
Salt
Peppar
Substance Chardonnay 2018 finns att beställa här

Så gör du

  1. Skala hacka morot, lök, 1/2 fänkål (spara dillen) och vitlök
  2.  Fräs grönsakerna och vitlöken i en kastrull på hög värme
  3.  Koka musslorna med vinet under lock tills de öppnar sig ( ca 2-3 min)
  4.  Sila och spara musselbuljongen.
  5. Plocka hälften av musslorna.
  6. Hacka lök, skär potatis, sidfläsk och resten av fänkålen i bitar.
  7.  Låt sidfläsket stekas lätt i en kastrull. Häll över musselbuljongen, tillsätt löken, fänkålen och potatisen och sjud tills potatisen är mjuk
  8. Lyft ur grönsakerna och spara till servering.
  9. Tillsätt grädde och mjölk koka upp och mixa med smör smaka av med salt peppar. Lägg i ärtorna sist.
  10. Lägg grönsaker och musslor i en tallrik häll på soppan och toppa med fänkålsdill
  11. Smaklig Spis!

Ingridienser

Gör såhär:

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.