Drömmer du om att bli en expert på Champagne? - WineTable

Drömmer du om att bli en expert på Champagne?

Ädla bubblor som tar oss igenom välkända vingårdar, vindlande vinkällare, en kärnfull historia och möten med några av världens mest kända namn inom champagne. Onlinekursen Champagne MOOC ger dig den genuina möjligheten att berika dina kunskaper inom ett av världens mest kända vinområden.

Varmt välkommen till en underbar värld av champagne!

Följ med på en resa till vinregionen vars unika klimat och exklusiva växtplatser ger form åt några av världens främsta viner. Champagne MOOC är en fullödig onlinekurs i Champagne som branschorganisationen Comité Champagne tagit fram. Här får du chansen att fördjupa dig i världens mest kända vinområden. Kursen är grundad av en rad kunniga namn i Champagne och champagnehus såsom Taittinger, Drappier, Pommery. I den klassiska och kostnadsfria första delen av kursen går vi igenom det mest värdefulla och övergripliga. Vi får ta del av kunskapen från historiker, forskare och välkända sommelierer. Detta kryddat med den 3-stjärniga kocken Arnaud Lallements kreativa klokheter om hur vi ska tänka när vi matchar dessa ädla bubblor med mat.

Kursen första steg leds av Master of Wine Jérémy Cukierman och bygger på fyra grundläggande moment:

– Hur man framställer vin i Champagne och processen från jord till bord.

– Terroiren i Champagne och allt du behöver veta om jordmån och klimat.

– Inspirerande historik där vi också pratar ekonomi.

– Champagne och måltiden i kombination.

Denna spännande resa tar mellan 3 – 5 timmar och återspeglar ett helt år av champagnetillverkning. Vi dyker djupt ner i vinstockarnas rötter och fortsätter vidare in i vinkällarna. Du har fri tillgång till de fyra olika utbildningsmodulerna som består av korta informativa videor med illustrativt innehåll och texter. För att sedan kunna dela kunskaper och diskutera allt det goda med andra champagneälskare har Champagne MOOC en egen chatt som du får tillgång till. Följ med på en resa genom historia, ursprung och dagens produktionstrender.  Nu låter vi dig uppleva djupet av champagne.  Följ länken och låt dig svepas in i ädla bubblors värld – champagne-mooc.com

Bli en expert på Champagne – MOOC Diplom

När du väl fått smak på de goda  brukar det vara svårt att sluta. Därför har Champagne MOOC också tagit fram en premiumversion. För 49 € följer en gedigen fortsättning av kurs ett, där du tar del av än mer djupgående material, videos, texter och inspiration. Fördjupningskursen avslutas med ett Quiz där du har chansen att erhålla ett MOOC-diplom levererat av Comité Champagne.