I glaset

Louis Roederer Brut Premier

Läs mer

LOUIS ROEDERER

Louis Roederer har skapat viner i över två århundraden. Det ger möjligheten att se tillbaka, dra lärdom och ständigt utvecklas. Ett perspektiv som är avgörande för att ligga i framkant för hållbar odling och framställning av enastående champagner. I samarbete med Vinunic.


I glaset

Louis Roederer Brut Premier

Läs mer

Naturen är nyckeln och människan dess verktyg. Det är filosofin som genomsyrar Louis Roederer. Champagnehuset strävar efter och tillämpar till största del biodynamiskt jordbruk – en filosofi som går utöver det ekologiska. Förutom att utesluta kemikalier följer alla steg i vinproduktionen en hållbar och jordnära metod. Att skapa välmående växtplatser bygger på ett samspel där respekt och förståelse ger vackert mogen frukt, bördiga vinmarker och Louis Roederers särpräglade karaktär.

Komplexitet, finess och elegans är Louis Roederers parfym. Husets Chef de Caves Jean – Baptiste Lecaillon är noggrann med att druva och ursprung står i första rummet.

Louis Roederer står för odlarchampagne vilket är avgörande för husets höga kvalitetskrav. Andelen druvor som köps in är liten och består uteslutande av pinot meunier.

”Vinerna ska fånga känslan av vinets ursprung. De ska vara genomlysande och får inte bära någon karaktär av vår vinmakning”
Jean – Baptiste Lecaillon

Fyra av Louis Roederers enastående champagner finns i Systembolagets fasta sortiment, från den fullkomliga huschampagnen Brut Premier till prestigecuvéen Cristal.

Louis Roederer Brut Premier, nr 7602, 459 kr

Husets signaturchampagne är ett fulländat original. Denna ska spegla sitt huvudsakliga år, därtill ge en komplexitet och balans mellan ungdomlighet och mognad. Detta är en cuvée som framställs på lika delar pinot noir och chardonnay och 20 % pinot meunier. Här bjuds stor koncentration där en lätt brödighet möter pigga toner av citrus och mineral. Läckert, inbjudande och nyanserat.
Hitta din butik här

Louis Roederer Brut Vintage 2013, nr 76510, 629 kr

Kraft och mognad från pinot noir förenad med stilfull elegans från chardonnay ger Louis Roederer 2013 allt man kan önska av en förstklassig champagne. Årgången är klassisk och utmärks av energi och elegans. Här plockas på pinot noir ( 70 % ) från svala och ekologiskt certifierade vingårdar. Chardonnay, som står för resterande del, har fått växa på sydligt exponerade vingårdslotter i Chouilly. Den första doften av Louis Roederer 2013 är frisk och subtil. Därefter öppnar sig gradvis toner av fruktträdgård, blomster, honung och citrus. Smaken är rik och har en fin koncentration.
Hitta din butik här

Louis Roederer Rosé 2014, nr 77226, 609 kr

Louis Roederes roséviner är något alldeles särskilt. Genom åren har huset utvecklat ett unikt handlag för produktion av roséchampagner. Skickligheten gör det möjligt att fånga den saftiga, mogna karaktären hos pinot noir, samtidigt bevara dess exceptionella fräschör. Från solvarma kalkrika sluttningar i Cumières plockades pinot noir (som utgör 63 %) vid fulländad mognad. Druvorna avstjälkades utan att krossas och fick jäsa med sin must ett par dagar för att extrahera arom. Musten blandades sedan med chardonnay. 17 % av vinet har lagrats på ekfat. Louis Roederer Rosé 2014 är intensivt frisk och fruktig. Toner av jordgubbar och citrus spirar i aromatisk komplexitet. Det här är en roséchampagne med djup struktur och rik mineraldriven fräschör.
Hitta din butik här

Louis Roederer Cristal 2012, nr 90234, 2150 kr

Denna eftertraktade prestigecuvée, en av de äldsta i Champagne, framställs av i stort sett lika delar pinot noir och chardonnay från sju byar och 45 vingårdar. Givetvis rör det sig om firmans bästa vingårdslägen och alla är klassificerade Grand Cru. De gamla stockarna – varav de äldsta planterades på 1950-talet – ger viner med en särskild struktur och tydlig mineralitet. Cristal får hela sju års lagring på jästen och vinerna ger stort djup redan som unga och är alltid eleganta med påtagligt frisk syra och lång nyanserad smak. Vinet framställs endast under de allra bästa årgångarna. Från och med årgång 2012 är vingårdarna biodynamiskt certifierade.
Hitta din butik här