Linda Pérez

Redaktör / Vinskribent

Nervöst var det, den där tidiga junimorgonen för 14 år sedan då jag för första gången tippade in i Måltidens hus i Grythyttan för att avlägga intagningsprovet till tre års studier i restaurang och måltidskunskap. Mot förmodan blev jag antagen och efter examen tog matsalsarbeten på krogar så som Mathias Dahlgren och Esperanto vid. Sedan ville jag börja skriva. Journalistskolan Poppius satte ord på det hela och idag svärmar jag för att formulera mig kring upplevelser i allmänhet och om vin i synnerhet.

Artiklar av Linda Pérez

No Name

Djupsinnigt. Nyanserat. Utforskande. Linda Pérez möter Andrea Farinetti, svävar ut i ljuvligt jordnära uttryck och smakar vinet utan namn.

VIN FÖR ALLA HJÄRTAN

Oavsett när, var, hur och om du ens firar just Alla hjärtans dag så går det nästan alltid att hitta en god anledning till att njuta av ett gott vin. Linda Pérez listar flirtiga viner i fast sortiment.

LJUSGLIMTAR

Solgult från södra Bourgogne, pigga bubblor och saltstänkt riesling. Linda Pérez listar tre pigga pavor som får oss att se ljust på februari.

HUSVINER

Spontana besök, feeling mitt i matlagningen eller så dyker plötsligt det där härliga tillfället att fira upp. Linda Pérez listar viner som alltid är bra att ha hemma.

STUNDER FÖR VIN

Från fredagens bubblande frihetskänslor till söndagens generösa lugn. Linda Pérez plockar stunder ur helgen och matchar med goda drycker.