
Portal Bar – en vuxen vinbar med finess i Vasastan
Skapat för en vinintresserad, vuxen kundkrets med välfyllt kontokort och mycket tid att slå ihjäl mellan jobb och middagsstök.
I slutet av 1990-talet blev jag på oklara grunder krogredaktör på tidningen Nöjesguiden. Vi testade flera restauranger i veckan, vilket blev en lika rolig som snabb läroresa. Och till maten måste man ju dricka något. Så började mitt vinintresse, någon gång i det gryende millenniet. Vid bord och bardiskar hos krogprofiler som Daniel Crespi, Ulrika Karlsson och Jens Lundqvist har jag sugit i mig varje droppe kunskap de bjudit på i takt med att glasen tömts. Våren 2024 tog jag till slut en sommelierexamen hos The Wine Hub i Stockholm. Till vardags är jag redaktör för designtidskriften Form och konstkritiker i Dagens Nyheter, samtidigt som jag tar varje tillfälle i akt att få skriva och lära mig mer om vin. Resan har bara börjat! / Bo Madestrand
Foto: Patrik Miller
Skapat för en vinintresserad, vuxen kundkrets med välfyllt kontokort och mycket tid att slå ihjäl mellan jobb och middagsstök.
Kultur- och vinskribenten Bo Madestrand tar sig an vinets roll i kulturen genom att titta på vin i konsten och konsten i vinet.
Personlig service och vinvänliga smårätter, men begränsade öppettider gör Avec till ett lite hemligt vattenhål för lokalbefolkningen – ännu så länge. Här finns nämligen potential!
Muscadet bjuder på en lyckad kombination av ostron och viner från västra Loire. Med inredning som för tankarna till en fiskbutik fyller den lilla vinbaren ett behov som ingen riktigt visste fanns.