WineTable - Alla recept

KRONÄRTKOCKSDIPP MED KRISPIGA GRÖNSAKER

Bjud in till fest och servera kallt, friskt vitt vin till våran goda kronärtkocksdipp och krispiga grönsaker. Receptet på en lyckad fest hittar du här.

ENTRECÔTE & SYRLIG SENAPSVINAIGRETTE

En härlig helgmiddag med sydfranska smaker både på bordet och i glasen. Bon Apetit!

Det vita guldet

Med en nyanserad, aromatisk Sauvignon Blanc i glaset (nr 4184 & 99 kr) dukar vi fram säsongens syrliga getostar..

Ljuvligt lammlägg med salvia

Torkad frukt, hög syra och örtighet i vinet skapar en perfekt harmoni

Höstgryta med plommon och fläsk

Den mörka, saftiga frukten i det här vinet går väldigt bra till fett fläsk..

Sigrids tjusiga tryffelrisotto

Tryffel och Nebbiolo. En svårslagen kombination. Vinet är elegant och fruktigt..

Rostad jordärtskocka med löjrom

Underbart god förrätt som är enkel att förbereda (skockorna kan rostas och friteras dagen innan) och får en glittrig lyxfaktor av löjrommen.

FESTHELGENS BUBBLARE – CRÈME NINON

Sigrid Bárány poppar goda bubblor och har därtill komponerat en len Crème Ninon. 

Säsongssallad på potatis & sparris

Finns det något så läckert som vårens första primörgrönsaker?

Senaste artiklarna

Beaujolais Nouveau 2019 - Il est arrivé!

En minut över tolv, torsdagen den 21:a november, öppnas lyckans dörrar för alla Beaujolais-fantaster. "Il est arrivé!" ropar fransmännen och årets upplaga av Beaujolais Nouveau släpps lös på gator och torg. Maja Berthas skriver om årets nyaste vin och vart du kan fylla glasen med det.

VINTIPSET

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

ÖLK:arlek - FRÅN SVENSK HUMLE TILL EN TOUCH AV DUMLE

Syrligt, humligt och svenskt – på fredag väntar ett kanonsläpp för den öltörstige. Sanna Lindberg har plockat fram fem finköp.

DET BLÅSER UPP TILL NYHETER DEN 8 NOVEMBER

Med stor ödmjukhet inför personerna bakom vinet och dess hantverk har Pär Strömberg plockat fram såväl hipstermosel och en udda fågel som wow-vin och storstilad barolo.

Novemberöl – ladda lokalt!

Ölnyheter – Den första vardagen i månaden fylls Systembolagets lokala sortiment med hantverksöl. Sanna Lindberg listar åtta öl att lägga vantarna på.

”Först blev jag enormt förnärmad att han serverade mig skit”

Pär Strömberg pratar konst, historia, nytt album och naket vin med Kristian Espedahl. Han kallar sig Gaahl, känd som tidigare frontman i det norska bandet Gorgoroth.

VINTIPSET

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!

EN HALV FLASKA I FICKAN

Fyrtiotalister och viner som smakar som antiken. När dagar inte blir som man tänkt och du ändå får avsluta dem med en perfekt tempererad skvätt korallrött vin. Karin Faxén Sporrong skriver om vardagen och vinet.

Svensk Ölfest!

I helgen tar vi tempen på det svenska ölet! Äntligen är det premiär för den första helt svenska ölfestivalen. På lördag samlas hundra hantverksbryggerier i Slagthuset i Malmö.

VINTIPSET

Varje vecka ger Dan Lepp ett vintips som speglar hantverksmässigt, småskaligt och kvalitativt vin tillverkat i samklang med naturen. Varsågoda!