It's a Bargain - WineTable

What's a Bargain?

– När kvalitet smäller högre än priset.

Ett bra köp bygger på en god relation mellan pris och kvalitet. Ett vin vars behag och kvalitet dessutom sträcker sig över våra förväntningar – är ett fynd. Sådana guldkorn bjuder vi på här.

Under vinjetten It's a Bargain samlas viner vars kvalitet skjuter högre än priset. Det dukas fram buteljer i alla prisklasser och vi söker vitt (rött, bubbligt, sött) och brett för att du ska kunna ta del av de allra bästa köpen.

Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc 2020

NR: 51906 | 750 ml

Unikt uttryck och galet sommarfräscht på sauvignon blanc från svala Chile. Superfrisk med gul fyllig krämig värmande frukt, syrlig gröngräsig lime och kryddigt örtig avslut med saltig mineralitet. Drivet och koncentrationen är elektrisk!

Land / Region

Chile, Aconcagua

Produkttyp

Vitt vin

Socker

Alkohol

13%

Pris

139,–
Pink riesling vintips

Deep Roots Pink Riesling

NR: 50613 | 750 ml

En rosa riesling? En unik okonventionell blend med en dash mineralvatten för att ge oss det bästa av två världar – krispigt mineraldriven riesling och mjukt bärig pinot noir. Frisk seriös doft, röda bär, sval bitande syra med pigg och fräsch frukt.

Land / Region

Tyskland

Produkttyp

Rosévin

Socker

Alkohol

12%

Pris

99,–

Thistledown Gorgeous Grenache 2020

NR: 50587 | 750 ml

Inbjudande fokuserat och multibärigt i nosen, örtig med ett kryddigt sting. Hallonlakritsdödskallar med driv i syra och örtig frukt. Mineralisk, jordig och kryddig med sting i avslutet. Vildhallon, körsbär, anis, lakrits och avslutande saliverande syra.

Land / Region

Australien, South Australia

Produkttyp

Rött vin

Socker

Alkohol

14,5%

Pris

169,–

Kleine Zalze Vintner’s Selection Rosé 2020

NR: 4676 | 750 ml

Härligt driven sydafrikansk rosé med aromatisk doft av bärkaraktär, smultron, hallon och grapefrukt. I smaken återkommer de fina bärtonerna och grapefrukten med fart i syran.

Land / Region

Sydafrika, Western Cape

Produkttyp

Rosévin

Socker

Alkohol

13,5%

Pris

89,–

Annons

Produkt

Langlois Crémant de Loire Brut

Land

Frankrike, Loiredalen

Pris

149 ,-

Det här är ett fynd till hantverksmässig crémant som tillverkas av familjen Langlois-Chateau, vilka ägs av champagnehuset Bollinger. En perfekt bubblare till godsaker som löjromschips, laxtartar och salta parmesankex. Langlois Crémant de Loire Brut har en generös doft och smak av äpplen, rostade nötter och brioche. Frukten är elegant, djup och nyanserad och balanseras av en energisk fräschör.

Teeling Rum Cask

NR: 463 | 700 ml

Kul irländare som kombinerar fruktiga pärontoner och apelsinskal med tydlig romfatskänning i form av arrak, vanilj och muscovadosocker. Dessutom ett skönt kryddbett i eftersmaken. 

Land / Region

Irland

Produkttyp

Whisky

Socker

Alkohol

46%

Pris

349,–
EKO

Hernö Gin

NR: 86927 | 500 ml

Att Härnösands stolthet Hernö Gin tagit världen med storm är inte svårt att förstå när man sippar på den här. Kryddig, citrusfräsch och med en avrundande sötma på toppen. Riktigt snyggt.

Land / Region

Sverige

Produkttyp

Gin

Socker

<3,0 g/l

Alkohol

40,5%

Pris

328,–