It's a Bargain - WineTable

What's a Bargain?

– När kvalitet smäller högre än priset.

Ett bra köp bygger på en god relation mellan pris och kvalitet. Ett vin vars behag och kvalitet dessutom sträcker sig över våra förväntningar – är ett fynd. Sådana guldkorn bjuder vi på här.

Under vinjetten It's a Bargain samlas viner vars kvalitet skjuter högre än priset. Det dukas fram buteljer i alla prisklasser och vi söker vitt (rött, bubbligt, sött) och brett för att du ska kunna ta del av de allra bästa köpen.

EKO

Francisco Gomez Bocanegra Monastrell 2019

NR: 2798 | 750 ml

Ekologiskt odlat efter biodynamiska principer med syrlig rödbärig doft av saltkola, gröna örter, kåda och granbarr. Stram, syrlig med anis och hallonlakrits. Torrt välstrukturerad, steniga mineraler och vilt fäktande bittermandlar.

Land / Region

Spanien, Valencia

Produkttyp

Rött vin

Socker

<3 g/l

Alkohol

13%

Pris

85,–

Hans Baer Riesling Trocken 2019

NR: 76934 | 750 ml

Sötfruktig doft med melon, päron, kiwi och lime. Läskande och friska syror. Sötfruktig smak av päron, lime, kiwi och vit persika i avslutet. Rimligt prisad, läskande och friskt, servera som sval aperitif i sommar.

Land / Region

Tyskland, Rheinhessen

Produkttyp

Vitt vin

Socker

8.3 gr/l

Alkohol

11%

Pris

89,–

Fontanafredda Alta Langa Ltd Ed 2016

NR: 7949 | 750 ml

Mycket prisvärt från en D.O.C.G. med strikt kontrollerade reglementen på hög höjd och minst 30 månader på sin andra jäsning. Frisk citrus, äpple, nötter och nougat. Mineralstinn och fullmatad men mjuk mousse och sötfruktigt långt avslut på pinot nero och chardonnay. 

Land / Region

Italien, Piemonte

Produkttyp

Mousserande vin

Socker

7 g/l

Alkohol

12,5%

Pris

169,–

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne

NR: 7688 | 375 ml

Ett stycke välformulerat mousserande vin från anrika områden på druvor som pinot noir, chardonnay, aligoté och gamay. Brödig doft med röda äpplen och citrustoner. Intensiv men mjuk mousse. Välbalanserat och fylligt.

Land / Region

Frankrike, Bourgogne

Produkttyp

Mousserande vin

Socker

6 g/l

Alkohol

12%

Pris

89,–

Annons

KWV Mentors Cabernet Franc 2018, Sydafrika, Stellenbosch, nr 93287, 169 kr

Den omtyckta vinserien The Mentors är ett hyllat inslag på den svenska marknaden. Det rör sig inte om något mindre än hantverk ut i fingerspetsarna och ett gediget fynd i en exklusiv lansering. Här bjuds nyanserad frukt med toner av svarta vinbär, skogshallon, rökig mineral och fat. Komplext och balanserat. Vad sägs om grillade lammracks med bakad tomat, timjan och hasselbackspotatis? Vinet är mycket fint att dricka idag och kommer att utvecklas stilfullt i drygt fem år.

Pierre-Péters Cuvée de Réserve

NR: 7350 | 750 ml

Chardonnay från fler än 20 årgångar exklusivt från Grand Cru byarna i Côte des Blancs. Elegant och personligt med stor koncentration och finess. Läcker fräschör och mineralitet.

Land / Region

Frankrike, Champagne

Produkttyp

Champagne

Socker

6 g/l

Alkohol

12,5%

Pris

259,–

La Chouette de Champillon Blanc de Noirs

NR: 77366 | 750 ml

Systembolagets allra mest prisvärda champagner. Strålande budgetchampagne där mycket frukt får fart av god fräschör. Perfekt att smutta till diverse brunchrätter.

Land / Region

Frankrike, Champagne

Produkttyp

Champagne

Socker

6 g/l

Alkohol

12,5%

Pris

259,–