Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Tomtebogatan 5
113 39 Stockholm

Nyprovat - "very cherry berry"

Årets första lansering av tillfälliga sortimentet är Nyprovat och noga utvalt för er. Pär Strömberg tipsar om de bästa köpen för fredag den 21 januari. Av det som inte är provat men ändå sticker ut är Eben Sadies hela range, framförallt de vita vinerna.

Grab a Bottle – skippa champagnen till ostronen

Ostron är fyllda med nyttigheter som vitamin B12 och selen. De är också ett perfekt sätt att boosta humöret under de sega oxveckorna när våren ännu befinner sig bortom horisonten. Vad ska man då dricka till denna lyxiga mollusk? Det reflexmässiga svaret är Champagne, men det finns alternativ. Richard Sigray föreslår stilla viner från Loire, Baskien och Tokaj.

15 guldkorn att beställa

Andreas Grube har provat sig igenom högt och lågt i beställningsfloran och här serverar han 15 viner som du inte vill missa – bubbel, vitt, orange och rött.

Malmö - en naturvinsstad

Är Malmö Sveriges naturvinshuvudstad? Har närheten till Danmark och Köpenhamns progressiva restaurang- och matkultur påverkan den svenska syskonstaden ett stenkast över bron? Wine Tables krönikör Karin Ericson tog ett snack med en av pionjärerna för vurmandet av naturligt tillverkat vin i Skandinavien.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.