Piedirosso – en strumplös kärlek!

Piedirosso från Kampanien är en av Italiens äldsta druvsorter. Efter ett liv i skymundan får den idag äntligen den uppmärksamhet den förtjänar. Själv är jag helt i förälskad och vill helst inte dricka något annat just nu.

Smaken i fokus på årets Oktoberfest

Gyllene, smakrikt, humlefriskt. Festernas fest står runt husknuten och det firar vi med hantverksbryggeriernas lokala tolkningar av denna mer traditionella ölstil. Här bjuds fyra festbier att njuta av!

Duellen: Två nyanser av vit Rioja

Traditionell spanjor versus fransk förnyare. Richard Sigray och Dan Lepp har dykt ner i två flaskor vit Rioja som nyligen lanserades tillfälligt på Systembolaget. Två helt olika kreatur skulle det visa sig.

Hantverksviner som ger strålande bredd till höstens hemmalager

Vi är många som har väntat. Under en vår och sommar med annorlunda förtecken har dörren varit stängd när det gäller beställningar ur Systembolagets tillfälliga sortiment, både via webben och från annan butik. Vinerna har bara gått att köpa på plats. Smått frustrerande mellan varven så klart, men det har även fört med sig att många goda flaskor ännu inte hittat sin rätte konsument och finns kvar där ute i tillfälliga hyllan.

Chiara Condello – drottningen av sangiovese

På bara fem år har Chiara Condello fått sangioveseälskare att gå ner i brygga av förtjusning, blivit hyllad i internationell press, och samtidigt bidragit till att sätta nytt ljus på Emilia-Romagna som kvalitetsregion. Andreas Grube fick ett snack med henne.

OKTOBERFEST!

Snärtiga kypare, skummande 1-liters sejdlar och mekaniska lejon som vrålar LÖWENBRÄÄÄU! Herregud vad vi saknar Oktoberfesten i München, som av förklarliga skäl ställts in. Men, vi är givetvis inte sena på att avnjutna det hela här hemma - kan inte du komma till Wiesn, ser vår oktoberfestgudinna Maja Berthas till att Wiesn får komma till dig!

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.