Godaste maten till viner från Côtes du Rhône

Tisdagen den 21 september gästades Wine Tables liveprovningsstudio av ingen mindre än Håkan Larsson, välkänd vinprofil, skribent och kokboksförfattare. Här bjuder han på fyra recept, speciellt utvalda till vinerna i provningen.

Helgläsning - Kan man lita på Guide Michelin?

Årets händelse inom restaurangbranschen omskrivs kort och gott ”Guiden”. Men kan den franska krogbibeln hänga med i svängarna? Det frågade Wine Tables nya krönikör Anna Norström sig förra veckan när de nordiska stjärnorna delades ut i Stavanger.

Grab a Bottle - tre exklusiva nyheter ur fasta sortimentet

Det finns massor av goda nyheter på Systembolagets vagnar som varje vecka fylls med exklusiva tillfälliga lanseringar. Fyra gånger om året förgylls även det fasta sortimentet, inte alltid till bredden, men med vassa spjutspetsar. När sommarens lättja lagt sig är det dags för ett lite tyngre arsenal framför spisen och hemmamiddagarna. Klassiker på tallriken och klassiker i glasen - vad kan gå fel?

Nyprovat - "ett vin som kommer utlösa en storm av magi efter några års lagring"

September tågar på och vi närmar oss ytterligare en minskning gällande rådande restriktioner. Det innebär att vi kan börja gå på livespelningar, stand-up och teatrar igen och gå på restaurang, nattklubb, pub och hänga i baren, ståendes, minglandes och inte endast sittandes ned med ens sällskap. Pär Strömberg har i vanlig ordning Nyprovat sig igenom det mesta och valt ut det bästa ur denna veckas lansering i det tillfälliga sortimentet.

Grab a Bottle – vacker röd italiensk parfym

Stiligt rödbärig, förföriskt parfymerad och smakrikt kryddig – vi pratar naturligtvis om sangiovese, Toscanas stolthet som de senaste åren fått ett välförtjänt uppsving. Här listar Andreas Grube tre klockrena val som både levererat mycket njut för pengen och som finns att hitta i de flesta butiker.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.