Vin till vårfest

Påskbordet kramar du med fördel ihop med en Fino och vårens lammrätter sitter fint med en salig blandning av druvor och årgångar. Maja Berthas listar påskens och vårens fyra glädjetjut.

Boktörst!

Från maffigt, imponerande och närmast uttömmande till personliga anekdoter och kärleksförklaringar. Dyk ner i god vinlektyr – Sara Emilia Nässén skriver om några av vinets godaste böcker.

Fem goda viner till helgens pizza

Finns det något godare än en nybakad pizza och ett glas vin eller två? Och just i dessa tider, när resor till pizzans förlovade hemland ter sig avlägsna, varför inte låta sig resa dit i smakerna och inspireras av Marias goda tips.

Det här är...

Genuint intresse för människor, vin och miljö. Pricksäckra smaker och ljuvliga portföljer. Emelie Svensson, krögare på restaurang Agnes presenterar Helena, Nick och Johan. Var med och säkra deras framtid genom att njuta några av landets godaste viner.

Den italienska vin- och matvärldens kreativa karantän

Det lyste av energi i hans ögon och han förmedlade framtidstro, hopp och drivkraft. Men så kom coronaviruset. Alla planer, allt arbete som förberetts och byggt upp. Borta. Åsa Johansson skriver från ett hårt drabbat Italien. Ett land som står starkt och sårbart på samma gång. Men kommer att klara det.

Det här är ...

På samma sätt som att restaurangerna kämpar mot effekterna av Corona så kämpar de små vinleverantörerna, vars viktigaste försäljningskanal är just restaurangerna. Emelie Svensson, krögare på restaurang Agnes, kommer under veckan presentera ett gäng branschvänner som levererar några av landets godaste viner.

Winetable Symbol

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.