Pär Strömberg

Vinskribent och konstnär

Vernissagevinet var aldrig det som lockade in mig i vinets värld, det var andra möten med människor inom konst- och musikvärlden och deras genuina passion för drycken. Likt konst, musik, skrivande och andra kreativa uttryck har vin och vinmakning många beröringspunkter. Med bakgrund inom skateboarding, DIY-punk och black metal har min konst utvecklats till ett eget starkt språk. Med en vinutbildning i ryggen från Vinkällan har jag även dragits in i vinets förföriska värld där andra ord och upplevelser skapar ett nytt språk. Idag samsas penslarna med buteljerna i min ateljé, kreativiteten flödar på duken och pappret likt vinet i mitt glas.

Artiklar av Pär Strömberg

NYTT PÅ HYLLORNA

Fredagen den 18 oktober släpps ett gäng goda viner i tillfälligt sortiment. Pär Strömberg har klirrat fram elva favoriter.

FREDAGSVINARE

TILLFÄLLIGT SORTIMENT 4 OKTOBER - Kärlek, närhet och balans står i fokus när Pär Strömberg listar favoriter ur månadens första tillfälliga parti.

HAPPY HOUR PÅ BOLAGET

HAPPY HOUR PÅ BOLAGET är när det vankas Små Partier. Den 20 september står god vinmakning och kvalitet i fokus. Pär Strömberg listar sina guldkorn.

VINSKRIBENTENS FRIHET OCH DILEMMA

Hur går tongångarna hos en vinskribent? Pär Strömberg delar med sig av tankar, vinupplevelser och goda viner i Små Partier.

DIN HEMLIGA VINKÄLLARE

Små Partier i all ära, men det är allt som oftast i Systembolagets beställningssortiment du hittar de flesta fynden. Gömda, personliga och roliga viner som monopolets hyllor saknar. Pär Strömberg har tagit sig in bakom de fasta hyllplatserna och listar fem röda, fem ljusa och fem lådor som du inte vill gå miste om.