
Framtiden för rosé som vinstil - Årets rosévinstrender
Wine Tables Tina Johansson spår framtidens rosévinstrender och framtiden ser enligt henne, ljus (eller mörk!) ut för rosé-revoultionen.
Mitt vinintresse startade så snart jag fick köpa vin, och jag har utbildat mig och jobbat med vin sedan dess. Det började med en vinkurs på universitetet hemma i Umeå, vilket ledde till en flytt och en sommelierutbildning i Stockholm och till slut även WSET Level 4 Diploma in Wines och Level 3 in Spirits bland många andra utbildningar. Min passion för vin har även lett mig till ett år i Toscana, och till prispallen inom sommeliertävlingar. Jag vann Lily Bollinger Award 2017 och tog bronsmedalj i sommelier-SM 2017 samt 2019. Sedan sommelierexamen har jag jobbat främst inom restaurangen i allt från små vinbarer till Michelin-krog, men numera även som vinskribent, utbildare på sommelierutbildningen, tävlingsledare inom sommellerie, vinkonsult. Har det med vin att göra är jag intresserad!
Wine Tables Tina Johansson spår framtidens rosévinstrender och framtiden ser enligt henne, ljus (eller mörk!) ut för rosé-revoultionen.
Efter succén med Meetly Vallastaden, beläget strax utanför stan, öppnade Meetly Storgatan i hjärtat av Linköping – och blev snabbt en favorit bland stadens vinälskare.
Café Cuvée - en Parisdoftande vinbar och restaurang på Södermalm i Stockholm. Här serveras flertalet mindre rätter tillsammans med franskt vin i en härlig och avslappnad stämning.
Nektar är en liten, charmig vinbar i Stockholm med vin från hantverksproducenter i Europa, och smårätter med råvaror i säsong tillagade till perfektion.