Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

BUBBLANDE INSPIRATION TILL SOMMARFESTERNA

Vår tid är nu. För visst kommer sommaren med den där särskilda känslan av att var sak har sin tid? Äppelblommornas skira uttryck, körsbärsträdens rosa knall, euforin kring doftande syrener och därefter högsommaren som sveper in över vajande blomsterängar och solvarma bärbuskar. Nu är de ljusa festernas tid.

Det bubblas, minglas, firas och hyllas. Och även fast vi kanske är mer spontana än någonsin just i detta ljusa, värmande nu, så blir en god sommarfest så mycket mer avslappnad med en aning planering och några goda råd. Därför har vi samlat ihop tio fina festhöjare här nedan. Njut i nuet och trevlig sommar!

  1. Rosa bubblor. Rotari Rosé 2013 (nr 7701, 125 kr) är bärigt elegant och tillverkas enligt Metodo Classico. Vinet lagras i 24 månader på sin jästfällning innan degorgering. Till festernas stora glädje finns Rotari Rosé även på magnumflaska.
  2. Se till att ha några eller flera flaskor öppnade (beroende på hur många ni är) innan gästerna börjar trilla in. Ingen vill vänta på första skålen.
  3. Ingen fest utan is Det finns ett gäng företag som iskallt levererar kilovis i frigolitlådor hem till dörren. Ta sedan vad du har: en skottkärra, en tunna eller kanske en hel eka (för den stora festen). Sätt först ner flaskor och häll därefter is. Kan hända att etiketterna singlar av efter ett tag. Men det får höra sommarfesterna till. Var noggrann med att påbörja kylning av dryck i god tid.
  4. Plockmat är härligt! Läs och njut av våra bubblande munsbitar HÄR
  5. Ladda med vatten och alkoholfritt utefter devisen: varannan vatten. Då slipper gästerna somna i hallonsnåren.
  6. Räkna med fem till sex glas per flaska och var inte rädd för att köpa hem några buteljer extra. Inom två veckor från inköpsdatum går det bra att lämna tillbaka flaskor till Systembolaget, mot att du har kvittot kvar och flaskan är i reko skick.
  7. Naturlig dekoration! Så lätt att få det vackert på sommaren. Använd vackert skrynkligt linne till borden. Plocka fläder och ängsblommor, sätt ner i glasburkar och vaser av olika slag. När det börjar skymma; tänd levande ljus och stoppa ner i de tomma bubbelflaskorna.
  8. Små cocktailservetter är alldeles perfekta.
  9. Har du inte bord / stolar så att det räcker? Gå loss på picknick och lägg ut filtar i det gröna.
  10. Ha regnet i åtanke. Tyvärr. Antingen tar du i till tältet eller såkan det hela omvandlas till en inomhusfest. Men vad gör väl det bland vänner, god mat och läckert bubbel?